Μέσα στο Νοέμβριο, η Ομόνοια έδωσε τέσσερα ματς. Πανηγύρισε δύο άνετες νίκες στο πρωτάθλημα κόντρα σε Εθνικό και Άρη, ενώ έφερε και δύο παλικαρίσιες ισοπαλίες στο Europa Conference League κόντρα σε Βασιλεία και Καραμπάχ.
Σε όλα αυτά τα παιχνίδια, οι «πράσινοι» είχαν θετική παρουσία, παίρνοντας θετικά αποτελέσματα, επαναφέροντας ηρεμία και αυτοπεποίθηση, μετά τον απογοητευτικό Οκτώβριο.
Τελευταίο ματς του μήνα είναι το ντέρμπι κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, το βράδυ της Δευτέρας. Το συγκρότημα του Χένινγκ Μπεργκ καλείται να δώσει συνέχεια στην σταθερά ανοδική πορεία των τελευταίων αγώνων και να συνεχίσει να καλύπτει το χαμένο έδαφος μετά το κάκιστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.
Πέραν του βαθμολογικού κινήτρου, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την ιδιαίτερη σημασία που έχει το γόητρο. Η Ομόνοια έχει… πάρει τον αέρα του ΑΠΟΕΛ στα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια για το θεσμό του πρωταθλήματος (δύο νίκες, δύο ισοπαλίες) και καλείται να δώσει συνέχεια.
Οι «πράσινοι» είναι καλύτερη ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια σε σχέση με τον αντίπαλο τους και αυτό θα πρέπει να το αποδείξουν για ακόμα μια φορά, ούτως ώστε να γίνει το βαθμολογικό άλμα.
Όσον αφορά το αγωνιστικό, ο Χένινγκ Μπεργκ ετοιμάζει αλλαγές και πάλι, δίνοντας φανέλα βασικού, σε ποδοσφαιριστές που είναι βασικές μονάδες.
Ο Ουζόχο θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Στην 4άδα της άμυνας θα δούμε τους Σέχου, Λανγκ, Χούμποτσαν και Λέζιακς. Στη μεσαία γραμμή θα κινούνται οι Γκόμεθ και Ντίσκερουντ. Στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής θα βρίσκονται οι Τζιωνής και Λοΐζου, με τον Παπουλή να είναι πίσω από τον Τσέποβιτς.
Φαμπιάνο, Γιούστε και Μπασιρού είναι οι ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται.

Ανδρέας Ανδρέου