Ο Πατρίς Εβρά θα ευγνωμονεί αιώνια τη στιγμή που είδε τη γυναίκα και τα παιδιά του Λουίς Σουάρες στο δρόμο μαζί με τον Ουρουγουανό επιθετικό κι έτσι σταμάτησε την επίθεση που ήθελε να του κάνει στο Μάντσεστερ, μετά το περιστατικό με την ρατσιστική επίθεση το 2011!
Ο άλλοτε φουλ μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε δεχθεί ρατσιστική επίθεση από τον Σουάρες σε ντέρμπι των «κόκκινων διαβόλων» με τη Λίβερπουλ πριν από μια δεκαετία, με τον νυν επιθετικό της Ατλέτικο να τιμωρείται τότε με 8 αγωνιστικές και πρόστιμο 40.000 λιρών.
Εκείνο τον καιρό που ο Εβρά δεν είχε ησυχάσει από το περιστατικό αυτό και είχε θυμό μέσα του για τον Ουρουγουανό ποδοσφαιριστή, είχε σκεφτεί να του επιτεθεί όταν τον αντίκρισε σε δρόμο του Μάντσεστερ, όπως αποκάλυψε εν έτει 2021, έχοντας πλέον συγχωρήσει τον Σουάρες.
«Ο αδερφός μου τον είδε στο δρόμο και μου το είπε. Τον είδα και σκέφτηκα “τώρα είναι η δική μου στιγμή”. Καθώς περπατούσα για να τον πλησιάσω, είδα τη γυναίκα και τα παιδάκια του μαζί. Τότε σκέφτηκα “μην το κάνεις μπροστά στην οικογένειά του”. Γύρισα την πλάτη μου κι έφυγα και δεν το μετάνιωσα γιατί αυτό μπορούσε να έχει οδηγήσει σε κάτι πολύ κακό» είπε στο Monday’s Diary Podcast, για να προσθέσει:
«Πλέον δεν υπάρχει ούτε κόντρα ούτε κάποια έχθρα. Όχι ότι θα πάμε μαζί διακοπές όμως… ».