Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο έχει γενέθλια και το SDNA θυμάται αυτά που πέτυχε με τη Γιουβέντους, αλλά και την εθνική Ιταλίας.
Σαν σήμερα πριν 47 χρόνια, στο Κονελιάνο του Βένετο, ένας ηλεκτρολόγος με το όνομα, Τζίνο, και μια νοικοκυρά, η Μπρούνα, έφεραν στον κόσμο ένα παιδί. Το αγόρι είχε από μικρό το όνειρο να γίνει ποδοσφαιριστής και έγινε το μοναδικό από τους φίλους του που τα κατάφερε. Βασικά, δεν τα κατάφερε απλά, αφού έγινε ο πρώτος σε συμμετοχές (705) και γκολ (290) στην ιστορία της Γιουβέντους. Στην «Μεγάλη Κυρία» ο Ντελ Πιέρο έγινε μύθος, σήκωσε τα πάντα, ενώ πανηγύρισε και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Squadra Azzurra. Σε μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες και έργα τέχνης, πήρε το παρατσούκλι Pinturicchio, από τον Ιταλό ζωγράφο της Αναγέννησης, ενώ μέχρι και σήμερα, στην Ιταλία τα γκολ με φάλτσο αναφέρονται ως «gol alla Del Piero».
Aς τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Ο Ντελ Πιέρο ξεκίνησε την καριέρα του στην Πάντοβα το 1991 στη Serie B, με την οποία κατέγραψε 14 συμμετοχές, σκοράροντας παράλληλα μία φορά. Δεν άργησε να πέσει αντίλιψη της Γιουβέντους και δύο χρόνια μετά (1993) πήρε μεταγραφή για την ομάδα του Τορίνο.
Στη Γιούβε έμεινε τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του (19) και έγινε μύθος. Κατάφερε τα πάντα. Σκόραρε σε όποια διοργάνωση και αν αγωνίστηκε. Στο σύνολο πανηγύρισε 6 φορές το πρωτάθλημα, ενώ κατέκτησε και το Champions League. Ωστόσο, για πολλούς δεν είναι αυτά τα μεγαλύτερα κατορθώματά του. Ο λόγος που έχει μια ξεχωριστή θέση στη καρδιά κάθε οπαδού της Γιουβέντους είναι διότι το 2006 δεν εγκατέλειψε την ομάδα. Όσο οι Φάμπιο Καναβάρο, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Τζιανλούκα Ζαμπρότα, Πατρίκ Βιεϊρά και άλλοι έφευγαν, αυτός έμεινε, ενώ εκείνο το καλοκαίρι κιόλας κατέκτησε το Μουντιάλ με την Ιταλία.
Ήταν μία πολύ περίεργη χρονιά. Η «Μεγάλη Κυρία» μπλέχτηκε στο σκάνδαλο Calciopolis με στημένα παιχνίδια και της επιβλήθηκε ποινή υποβιβασμού στη Serie B. Ο Ντελ Πιέρο όμως ήταν εκεί για να στηρίξει την ομάδα στην πιο δύσκολη στιγμή της, φορώντας περήφανα το περιβραχιόνιο του αρχηγού. O στόχος ήταν η ομάδα να ανέβει αμέσως κατηγορία και επιτεύχθηκε, με τη Γιούβε να τερματίζει 1η στο πρωτάθλημα.
Τελικά, ο Ντελ Πιέρο έμεινε στη «Μεγάλη Κυρία» έως το 2012 και μέχρι σήμερα είναι ο πρώτος σκόρερ και πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας. Πήγε στους Ιταλούς ως ένα 19χρονο παιδί και εφυγε ως ένας μύθος, με τον τρόπο που το άρμοζε. Με δικό του γκολ, ο Ντελ Πιέρο έδωσε το πρωτάθλημα στην ομάδα του. Στη συνέχεια ακολούθησε μια διετία στην Αυστραλία για λογαριασμό της Sydney FC, ενώ το 2014 «κρέμασε τα παπούτσια του» αγωνιζόμενος στη Delhi Dynamos.