Η Λίβερπουλ πήρε σχετικά εύκολα το ντέρμπι κόντρα στην Άρσεναλ (4-0), ανέβηκε στη 2η θέση και βρέθηκε στο -4 από την πρωτοπόρο Τσέλσι. 

Στο 4ο λεπτό το σουτ του Σαλάχ πέρασε μερικά μέτρα έξω ενώ στο 17’ ο Τσάμπερλεϊν έσωσε προ του σακά και στο 29’ η Λίβερπουλ άγγιξε το γκολ εις… τριπλούν. Μετά από γέμισμα του Άρνολντ από δεξιά ο Φαμπίνιο έπιασε το σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή και ο Ράμσντεϊλ έσωσε όπως έκανε και στην κοντινή προβολή του Μανέ, ο οποίος προσπάθησε να πλασάρει όντας πεσμένος αλλά νικήθηκε εκ νέου από τον Άγγλο κίπερ.

Στο 31’ ο Λακαζέτ μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ δε μέτρησε λόγω οφσάιντ στον Γκαμπονέζο την ώρα που δέχτηκε τη μαγική ασίστ του Σμιθ Ρόου και στο 34’ ο Τσιμίκας έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Σαλάχ πλάσαρε από κοντά αλλά ο Ράμσντεϊλ έσωσε εκ νέου. Στο 37’ ο Ράμσντεϊλ είπε όχι εντυπωσιακά και σε σουτ του Άρνολντ, ενώ στο 39’ ο Άρνολντ εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Μανέ με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι έκανε το 1-0.

Στο 50ο λεπτό μετά από λάθος του Λοκονγκά, ο Τσάμπερλεϊν έκανε το διαγώνιο σουτ κι αστόχησε για λίγο ενώ στο 52’ ο Ταβάρες έκανε κι εκείνος τρομερό λάθος και ο Ζότα πέρασε και τον Ράμσντεϊλ κι έγραψε το 2-0 σε κενό τέρμα.

Στο 57’ ο Ράμσντεϊλ είπε όχι σε σουτ του Μανέ και στην επαναφορά ο Σαλάχ πλάσαρε άστοχα από κοντά ενώ στο 65’ ο Άλισον έσωσε μετά από πλασέ του Ομπαμεγιάνγκ από δεξιά.

Στο 68ο λεπτό ο Ράμσντεϊλ είπε όχι σε σουτάρα του Ζότα αλλά στο 73’ ο Πορτογάλος πήρε την κεφαλιά, ο Μανέ γύρισε από αριστερά για τον Σαλάχ που σε κενό τέρμα διαμόρφωσε το 3-0. Και στο 77’ ο Άρνολντ σέντραρε από δεξιά και ο Μιναμίνο που μόλις είχε μπει στο ματς, πλάσαρε εξ επαφής για το 4-0.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Άρνολντ, Τσάμπερλεϊν (76’ Χέντερσον), Τιάγκο (83’ Μόρτον), Φαμπίνιο, Σαλάχ, Μανέ, Ζότα (76’ Μιναμίνο).

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Ταβάρες, Γκάμπριελ, Γουάιτ, Λοκονγκά (53’ Μέιτλαντ Νάιλς), Σμιθ Ρόου, Παρτέι (82’ Ελνενί), Ομπαμεγιάνγκ, Σακά, Λακαζέτ (67’ Όντεγκααρντ).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ