Ο Νταβίντ Καταλά καλείται να βρει ενόψει του ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ τον αντικαταστάτη του τιμωρημένου Λουΐς Γκουστάβο, ο οποίος είχε δεχθεί την κόκκινη κάρτα στον αγώνα με τον Άρη.
Η μία λύση ακούει στο όνομα Άμπραχαμ Γκονζάλεθ και η δεύτερη είναι ο Χαβιέρ Εσπινόσα. Ο δεύτερος είχε παίξει στη μεσαία γραμμή (η μοναδική φορά) στο ματς με τον Εθνικό στην «Αρένα», αλλά ως παρτενέρ του… Γκουστάβο, αφού απουσίαζε ο Μάμας.
Σε περίπτωση που εν τέλει επιλέξει την πρώτη λύση, τότε ο Άμπραχαμ θα πάρει για πρώτη φορά φέτος φανέλα βασικού. Ο 36χρονος Ισπανός μέσος αγωνίστηκε σε επτά αγώνες μέχρι στιγμής, αλλά σε όλα μπήκε ως αλλαγή.
Αν ο προπονητής του τον επιλέξει για την ενδεκάδα, τότε ο Άμπραχαμ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά βασικός μετά από ένα χρόνο και… κάτι! Ήταν 8 Νοεμβρίου 2020, στο περσινό πρωτάθλημα, η τελευταία φορά που ξεκίνησε στην ενδεκάδα, στον αγώνα με την Ανόρθωση, όπου φάνηκε άτυχος αποκομίζοντας το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού (ρήξη χιαστών) που τον άφησε εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν…

Ανδρέας Βεντούρης