Απαρνήθηκε τον χαρακτηρισμό του φαβορί στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ, αρνήθηκε να μιλήσει για πρωτάθλημα-και το ‘πε ξεκάθαρα-ο Νταβίντ Καταλά. Δεν θέλει, προφανώς, σε καμία περίπτωση τους ποδοσφαιριστές του να παρασυρθούν από μία τέτοια συζήτηση, ούτε να υπάρξει αποπροσανατολισμός στα αποδυτήρια.
Εάν ξεφύγεις από τη φιλοσοφία σου, ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτροχιαστείς. Αυτό ακριβώς θέλει να αποφύγει ο τεχνικός της ΑΕΚ. Μπορεί στα αυτιά του οπαδού να ακούγεται βαρετό το «βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι», προτιμάει ασφαλώς να ακούσει από τον προπονητή του ότι «πάμε για πρωτάθλημα», αλλά ο Καταλά το αποφεύγει με κάθε τρόπο.
Δεν θέλει με τίποτα να χαλάσει το μυαλό των ποδοσφαιριστών του. Αυτός είναι κι ο λόγος που κρατάει τους τόνους σε πιο χαμηλό επίπεδο, για να κρατήσει ταυτοχρόνως την συγκέντρωση των παικτών του στο ψηλότερο!
Ο κόουτς δήλωσε πως έχει καταλήξει στον αντικαταστάτη του Λουΐς Γκουστάβο κι έχει ενδιαφέρον το ποιος θα αποτελέσει την επιλογή του. Άμπραχαμ, Εσπινόσα ή κάποια… έκπληξη; Ας μην αποκλείσουμε το οτιδήποτε…
Ο Καταλά δήλωσε επίσης πως ουσιαστικά η συμμετοχή του Άνχελ Γκαρσία θα ξεκαθαρίσει οριστικά στην προπόνηση της Κυριακής, όμως από τη στιγμή που ανέβασε ρυθμούς εδώ κι ένα τριήμερο, είναι πολύ πιθανή η συμπερίληψή του στην αποστολή, ακόμη και στην ενδεκάδα. Πολύ δύσκολα θα προλάβει ο Γιώργος Ναούμ που αναμένεται να μείνει εκτός.

Ανδρέας Βεντούρης