Η «πρώτη» του Λαυρίου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συνδυάστηκε με μία μεγάλη νίκη. Η ελληνική ομάδα επικράτησε 65-63 της Ντιζόν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τον Κένι Γκόινς να εξελίσσεται σε καθοριστικό παίκτη για αυτή την μεγάλη επιτυχία.

Ο Αμερικανός φόργουρντ χρειάστηκε να βάλει το «χεράκι» του δύο φορές για να έρθει το τέλος και αυτός με τους συμπαίκτες του να πανηγυρίζουν. Αρχικά, στην επίθεση, πήρε τη μπάλα από τον Κάρτερ -πριν εκείνος γλιστρήσει- και από κοντά με λέι-άπ άφησε την μπάλα στο καλάθι δίνοντας προβάδισμα (65-63) στο Λαύριο. Στην επόμενη φάση, χρειάστηκε να βάλει και πάλι το… χεράκι του αλλά για να «ταπώσει» τον Κέλι σε προσπάθεια τριών πόντων και να τελειώσει το ματς.

Πρώτος σκόρερ για το Λαύριο ήταν ο Κάρτερ με 15 πόντους, με τον Κακλαμανάκη να έχει 13 και να είναι εξαιρετικός στην τελευταία περίοδο εκεί που έδωσε μεγάλη ενέργεια αμυντικά. Για τους δευτεραθλητές Γαλλίας, ο Σάιμόν είχε 15 πόντους, ενώ ο Κέλι είχε 14 και ο Χόλστον 13.

Το ματς
Λίγο η πρεμιέρα, λίγο η αλλαγή του γηπέδου καθώς το ματς δεν έγινε στην κανονική του έδρα, το Λαύριο ξεκίνησε μουδιασμένα την αναμέτρηση. Τόσο στην πρώτη όσο και στην δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Σερέλη, δεν ανέβασαν ένταση και ρυθμό, αλλά κατάφερναν να μένουν στο σκορ. Η πρώτη περίοδος τελείωσε με το Λαύριο να έχει προβάδισμα, δύο πόντων (16-14). Ένα προβάδισμα που «έμεινε» ως έχει και στο ημίχρονο (30-28).

Το Λαύριο συνέχισε να μην μπορεί να ανεβάσει την ένταση του, ειδικά στην άμυνα, και σε συνδυασμό με τα κακά ποσοστά που είχε στα σουτ από τη γραμμή των τριών πόντων δεν μπόρεσε να αυξήσει την υπέρ του διαφορά.

Ίσα-ίσα, που τελικά οι παίκτες του είδαν τα πράγματα τα αλλάζουν και να χάνουν το προβάδισμα. Η Ντιζόν έσφιξε αμυντικά, βρήκε εύκολα καλάθια και βρέθηκε να προηγείται με +4 (42-38). Ευτυχώς οι παίκτες του Σερέλη αντέδρασαν και μπόρεσαν να πάρουν το προβάδισμα, με σημαντικά καλάθια του Νικολαϊδη.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 30-28, 44-43, 65-63