Απογοήτευση, αυτό είναι με μια λέξη που επικρατεί στην ΑΕΛ αφού η ομάδα ηττήθηκε από τον Άρη πριν από λίγο. Ο Ντούσαν Κέρκεζ προσπάθησε να καλύψει τους παίκτες του και ανέλαβε αυτός την ευθύνη για το σημερινό αποτέλεσμα, απλώνοντας δίχτυ προστασίας στους ποδοσφαιριστές του και εκφράζοντας την πίστη του ότι μπορεί η ομάδα να γυρίσει τα δεδομένα υπέρ της.

Η ΑΕΛ ήταν καλή για ένα ημίχρονο, χωρίς να χάσει τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες αλλά στην επανάληψη δεν παρουσιάστηκε όπως έπρεπε. Χωρίς καθαρό μυαλό, καθώς δεν το είχαν, οι παίκτες του Ντούσαν Κέρκεζ προσπαθούσαν με σέντρες να φτάσουν στην περίοδο του Άρη, κάνοντας το έργο των αντιπάλων τους εύκολο. Μοιραία η ομάδα δέχθηκε την ήττα και πλέον έμεινε και αρκετά πίσω βαθμολογικά.

Από την ομάδα έλειψε και η φαντασία αλλά και η δημιουργικότητα στο παιχνίδι της αφού δεν μπορούσε να βάλει την μπάλα κάτω και να ψάξει με αξιώσεις το πώς θα μπει στην αντίπαλη περιοχή. Όσο και αν προσπαθούσε ο φιλότιμος Σάντος, οι υπόλοιποι, κυρίως από την μέση και μπροστά, συμπαίκτες του δεν παρουσιάστηκαν όπως έπρεπε. Εκτός πλάνου της ομάδας και οι καλές ατομικές ενέργειες που δεν είχε καθόλου η ομάδα.

Οι γαλαζοκίτρινοι αν θέλουν να έχουν μια χρονιά παρόμοια με την περσινή θα πρέπει να αντιδράσουν αλλιώς θα τους πάρει η κατηφόρα. Είναι ξεκάθαρο ότι βασικά ατού της ομάδας είναι ντεφορμέ και αυτό επηρεάζει το σύνολο της ομάδας και την απόδοση τους. Δεν επιτρέπεται μια ομάδα με την ποιότητα που έχει η ΑΕΛ να μην μπορεί να αντιδράσει σε συνεχόμενα παιχνίδια και να έχει μέτρια απόδοση στα περισσότερα από αυτά.

Σαφώς και οι ποδοσφαιριστές δεν ξέχασαν την μπάλα που ξέρουν όμως όταν σου λείπει το καθαρό μυαλό και δεν έχεις και ψυχολογία τότε δύσκολα μπορείς να αντεπεξέλθεις. Πλέον στην ΑΕΛ καλούνται σε ανασύνταξη διότι το πρόγραμμα λέει ΑΠΟΕΛ εκτός έδρας και η πίεση μεγαλώνει.

Αριστείδου Μιχαήλ