Ήταν 18 Σεπτεμβρίου όταν φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα βασικού στην ΑΕΚ κι από τότε δεν βγήκε ποτέ. Ο Ιωακείμ Τούμπας πήρε τότε, στον εκτός έδρας αγώνα με την Πάφο, το… χρίσμα απ’ τον Νταβίντ Καταλά και με τις εμφανίσεις του τον δικαιώνει στον απόλυτο βαθμό για την επιλογή του.
Μετά τον τραυματισμό του Ρούμπεν Μαρτίνεθ στο ντέρμπι με την Ομόνοια, ενδεχομένως οι περισσότεροι να περίμεναν πως ήρθε η ώρα του Κρίστιαν Ζοέλ, ένεκα προφανώς του ότι αποτέλεσε μία από τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού.
Ο Καταλά ωστόσο έχει δείξει ότι αυτό που μετράει είναι η εικόνα στο γήπεδο και στις προπονήσεις, όχι όλα τα υπόλοιπα. Δεν δίστασε να ρίξει τον Τούμπα σε ένα δύσκολο ματς όπως ήταν αυτό με την Πάφο και η παρουσία του στα παιχνίδια που αγωνίστηκε (ακολούθησαν αυτά με Ολυμπιακό, Απόλλωνα και ΠΑΕΕΚ) ήταν ομολογουμένως εξαιρετική.
Ακόμη κι αν ο Μαρτίνεθ ξεπεράσει τις νέες ενοχλήσεις που αισθάνθηκε, ο Τούμπας δεν βγαίνει από την ενδεκάδα κι αυτός θα είναι, ξανά, ο βασικός τερματοφύλακας της ΑΕΚ στο επικείμενο ντέρμπι που ακολουθεί!

Ανδρέας Βεντούρης