Μπορεί όλοι να είχαμε συνηθίσει την Τσέλσι να καταφέρνει πάντα να ανταπεξέλθει απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, εξαιτίας αυτού του ιδιόμορφου αμυντικού τρόπου παιχνιδιού που συνηθίζει να υιοθετεί, όμως αυτό δεν θα είναι σε όλες τις περιπτώσεις εφικτό.

Μία πλήρης ποδοσφαιρική εβδομάδα άλλωστε ήταν αρκετή για τους «μπλε», αλλά και για το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό, προκειμένου να γίνει άμεσα αντιληπτό. Αρχικά η Τσέλσι ηττήθηκε με 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από την Μάντσεστερ Σίτι, σε ένα ματς που η αντίπαλός της κυριάρχησε σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, και εν συνεχεία ταξίδεψε στο Τορίνο, όπου ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από την Γιουβέντους, χάνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία της στο 83ο λεπτό με τον Ρομέλου Λουκάκου.

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά στα 40 ματς που έχει κάτσει στον πάγκο της ο Τόμας Τούχελ, που ο Γερμανός είδε την ομάδα του να ηττάται και να μην σκοράρει, σε δύο διαδοχικά ενενηντάλεπτα!
Το πρόβλημα όμως δεν περιορίζεται στους αριθμούς, αλλά και στις αντικειμενικές δυσκολίες. Αρχικά, υπάρχει μεγάλη κούραση. Το βάθος στο ρόστερ είναι τεράστιο, αλλά το εκτεταμένο rotation σε αναμετρήσεις τόσο υψηλού επιπέδου δεν είναι εφικτό.

Κάπως έτσι, ο έμπειρος προπονητής επέλεξε κατά τα 9/11 την ίδια ενδεκάδα και στις δύο αναμετρήσεις. Η απουσία του Ενγκολό Καντέ ήταν προφανής, ενώ και το γεγονός πως ο Σέζαρ Αθπλικουέτα αποτελεί την βασική επιλογή στο κέντρο της άμυνας σε μόνιμη βάση, ενδεχομένως σε ορισμένες περιπτώσεις, αποφέρει μεγαλύτερη κούραση, σε συνεχόμενη ροή αγώνων.

Παράλληλα, παρατηρείται έλλειψη στην φαντασία. Έλλειψη στην δημιουργία ευκαιριών, περιορισμένος τρόπος ανάπτυξης, και μία σκέψη πως «αν το μηδέν πίσω επιτευχθεί, τότε ο Ρομέλου Λουκάκου θα βρει μία ευκαιρία για να σκοράρει».

Ο κανόνας όμως δεν επιβεβαιώνεται πάντα. Ο Βέλγος απώλεσε τεράστια ευκαιρία στο 83ο λεπτό, η Τσέλσι «κόλλησε» και πάλι στο μηδέν, και η δεύτερη ήττα της στον 21ο αιώνα από την Γιουβέντους, είναι γεγονός.

Όπως και να έχει όμως, η δύσκολη εβδομάδα της Τσέλσι δεν έχει παρέλθει ακόμη. Απομένει ένα ματς. Ένα κομβικό ενενηντάλεπτο, που θα καθορίσει εν πολλοίς και το κλίμα που θα υπάρχει στην ομάδα, στο διάστημα της διακοπής των πρωταθλημάτων, εξαιτίας των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων.

Η Σαουθάμπτον θα ταξιδέψει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για να την συναντήσει, και ο Τόμας Τούχελ γνωρίζει πως ιδανικά, θα πρέπει η ομάδα του, να βρει δίχτυα νωρίς. Αν άλλωστε αυτό δεν στεφθεί από επιτυχία, το ματς του «Έτιχαντ» και της «λευκής» ισοπαλίας απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι θα αναβιώσει, και οι «μπλε» θα μείνουν για τρίτο σερί ματς δίχως γκολ, για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2019!