Από τα επτά γκολ που είχε δεχτεί στα τρία πρώτα επίσημα παιχνίδια του στο ένα γκολ που έχει δεχτεί στα τρία τελευταία ματς πρωταθλήματος. Η άνοδος του Απόλλωνα αντικατοπτρίζεται κυρίως μέσα από τη βελτίωση της ανασταλτικής του λειτουργίας.

Τα προβλήματα στην άμυνα, άλλωστε, ήταν εκείνα που έφεραν τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό, με τους «γαλάζιους» να δέχονται πέντε γκολ στα δύο παιχνίδια με τη Ζίλινα. Τα αμυντικά κενά εμφανίστηκαν και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Εθνικό Άχνας, τον οποίο ο Απόλλωνας κέρδισε με 4-2.

Από εκεί που είχε δεχτεί επτά γκολ στα τρία πρώτα επίσημα ματς, μετά τη διακοπή ο Απόλλωνας παρουσιάζεται μεταμορφωμένος ανασταλτικά: στα τρία τελευταία παιχνίδια για το πρωτάθλημα, με Άρη, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ, δέχτηκε μόνο ένα γκολ (κι ένα στο Κύπελλο από την Ολυμπιάδα Λυμπιών).

Σημαντικό ρόλο στην αλλαγή αυτή έπαιξε αναμφίβολα ο Βαλεντίν Ρομπέρζ. Με την επιστροφή του μετά τον τραυματισμό, η αμυντική γραμμή απέκτησε τον ηγέτη που έλειπε στα πρώτα ματς, ενώ φάνηκε ξεκάθαρα πόσο καταλυτική είναι η παρουσία του στην άμυνα. Οι «γαλάζιοι» αισθάνονται πλέον πιο ασφαλείς ανασταλτικά, κι ακόμη αναμένεται και η προσθήκη του Βουκασίν Γιοβάνοβιτς στην άμυνα.

Τα φετινά παιχνίδια του Απόλλωνα, όπου φαίνεται η βελτίωση στην άμυνα:
ΑΠΟΛΛΩΝ-ΖΙΛΙΝΑ 1-3
ΖΙΛΙΝΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ 2-2
ΑΠΟΛΛΩΝ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ 4-2
ΑΡΗΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ 0-1
ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΠΟΕΛ 2-1
ΑΠΟΛΛΩΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΛΥΜΠΙΩΝ 3-1
ΑΕΛ-ΑΠΟΛΛΩΝ 0-1