Δεν μπορεί να μείνει στο τι συνέβη η Ανόρθωση στα τελευταία παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη. Οι υποχρεώσεις είναι συνεχόμενες, καθοριστικές, εν όψει και της συνέχειας της σεζόν. Ακόμη και ο χρόνος να διορθώσει τις αδυναμίες της είναι περιορισμένος.
Εδώ, είναι που πρέπει να υψώσουν ανάστημα οι παίκτες με ποιότητα, εμπειρία, βαρύτητα. Και αν δεις το ρόστερ της βαρωσιώτικης ομάδας, έχει αρκετούς που έκαναν πρωταθλητισμό, με τις προηγούμενες ομάδες τους και έχουν την εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις. Λάζαρος, Ουάρντα, Ντέλετιτς, Λάφερτι είναι μερικά από αυτά τα ονόματα, ενώ αν προσθέσουμε και την εμπειρία των Αραγιούρι και Πόποβιτς, τότε μακραίνει πολύ ο κατάλογος.

Σαφώς και τις περισσότερες, αλλά και μεγαλύτερες εμπειρίες, τις έχει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ένας ποδοσφαιριστής όπου ήρθε στην Κύπρο και την Ανόρθωση για να αναλάβει ηγετικό ρόλο. Το έπραξε, ιδίως με την Χάποελ Μπερ Σεβά και εκεί που «έκαιγε» η μπάλα, έβαλε το… χεράκι του.
Τώρα, σε αυτούς τους δύο εναπομείναντες αγώνες πριν από τη διακοπή λόγω των Εθνικών με Γάνδη και ΑΠΟΕΛ, η μπάλα «καίει» ξανά. Για διαφορετικούς λόγους.
Γιατί μία καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα στο Βέλγιο θα δώσει τεράστια ώθηση και στους ίδιους, αλλά και στον κόσμο εν όψει του ντέρμπι της Κυριακής. Θα είναι διαφορετική η δυναμική και η προοπτική, στην οποία μπορεί να «χτίσει» η Ανόρθωση εν όψει και της συνέχειας. Και στις δύο διοργανώσεις. Και παίκτες τύπου Λάζαρου, είναι αυτοί που μπορούν να την οδηγήσουν…

Κύπρος Εγγλέζος