Εκεί που το ΑΠΟΕΛ, στα χρόνια της κυριαρχίας του, έβρισκε τον τρόπο και έφευγε με νίκες ή ισοπαλίες από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» και σε συνδυασμό με τις νίκες στο ΓΣΠ, είχε κάνει πολύ καλή προϊστορία, κόντρα στην Ανόρθωση, το σκηνικό άλλαξε από τη σεζόν 2019-20 και συγκεκριμένα με την επιστροφή του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο της «Κυρίας».
Από τότε, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν  6 φορές σε πρωτάθλημα και κύπελλο με την Ανόρθωση να μετρά τέσσερις νίκες και το ΑΠΟΕΛ μόλις δύο ισοπαλίες και αυτές μάλιστα στο ΓΣΠ.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι το ΑΠΟΕΛ στις τρεις τελευταίες του επισκέψεις στην έδρα της Ανόρθωσης, δέχτηκε ισάριθμες ήττες, χωρίς να πετύχει γκολ!
Αναλυτικά το σκηνικό των αγώνων που έδωσαν οι δύο ομάδες από τότε που επέστρεψε ο Κετσπάγια στον πάγκο της Ανόρθωσης.
2019-20: ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΑΠΟΕΛ 1-0 (Βασιλακάκης)
2019-20: ΑΠΟΕΛ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ 0-0
2020-21: ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΑΠΟΕΛ 2-0 (Βργκοτς-Κβιλιτάια)
2020-21: ΑΠΟΕΛ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ 0-0
Στην περσινή σεζόν, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στο κύπελλο στην ημιτελική φάση. Η Ανόρθωση νίκησε 1-0 στην έδρα της με γκολ του Καλτσά και πήρε την πρόκριση στον τελικό με εκτός έδρας νίκη στο ΓΣΠ 3-1 από γκολ των Κορέα 2 και Χουσμπάουερ ενώ είχε ισοφαρίσει ο Γκάρνερ.
Στη σεζόν 2018-19 το ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε για τελευταία φορά σε βάρος της Ανόρθωσης, όταν τη νίκησε μάλιστα δύο φορές.
Συγκεκριμένα νίκησε 3-2 στο  «Αντώνης Παπαδόπουλος» με τέρματα των Μοράις 2 και Τάμαρι ενώ για την Ανόρθωση σκόραραν οι Ντογκαλά και Πράνιτς.
Στο ΓΣΠ το ΑΠΟΕΛ νίκησε 4-0 από τέρματα των Νατέλ, Μοράις, Ιωάννου και Σόουζα.

Με αυτά τα δεδομένα σε ότι αφορά την προϊστορία, θα πάνε οι δύο ομάδες στη νέα τους αναμέτρηση για το πρωτάθλημα την ερχόμενη Κυριακή στις 18:00 με γηπεδούχο την ομάδα της Ανόρθωσης.