Ο εκπρόσωπος τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, μιλώντας στην εκπομπή «Total Green», αναφέρθηκε στους λόγους που το τριφύλλι προχώρησε στη συνεργασία με τον Νιλ Λένον για τον πάγκο της ομάδας.
Όπως επεσήμανε, πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις και η αγωνιστική του φιλοσοφία ταυτίζεται με της Ομόνοιας.
Αναλυτικά:
«Ο λόγος που επιλέχθηκε από την ομάδα είναι επειδή πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί στο τραπέζι. Δηλαδή, είναι μια ισχυρή προσωπικότητα, το διαπιστώνει κανείς όταν συνομιλήσει μαζί του. Είναι σε καλή ηλικία για προπονητή. Έχει κάνει πρωταθλητισμό κι έχει κερδίσει τίτλους. Κατάφερε να δουλέψει υπό συνθήκες πίεσης και να πετύχει. Κατάφερε να διαχειριστεί σωστά ποδοσφαιριστές με μεγάλη προσωπικότητα. Η αγωνιστική του φιλοσοφία ταυτίζεται με αυτήν της Ομόνοιας κι επίσης έχει κατά τη διάρκεια της καριέρας του αναδείξει νεαρούς ποδοσφαιριστές κάτι που επίσης κρίνεται απαραίτητο από την ομάδα μας».
Kαι πρόσθεσε: «Nα πούμε στον κόσμο ότι αξιολογήθηκαν δεκάδες βιογραφικά, ακολούθως σχηματίστηκε μια μικρότερη λίστα με περίπου δέκα, ακολούθως φτάσαμε στους τρεις, ήταν και οι τρεις πολύ αξιόλογοι προπονητές και μέσα από τις προσωπικές συνεντεύξεις επιλέχθηκε ο κ. Λένον».