Λίγους μήνες θα κρατήσει όπως όλα δείχνουν η μία διοίκηση στην Ανόρθωση. Αφού το πλάνο που είχε εκπονηθεί επί προεδρίας Σάντη για μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας στο σύλλογο απέτυχε παταγωδώς, το πιθανότερο σενάριο φέρνει ξανά την ομάδα της Αμμοχώστου να πορεύεται με δύο διοικήσεις: μία για την εταιρεία και μία για το σωματείο ξεχωριστά.
Πλην συγκλονιστικού απροόπτου, την προεδρία του σωματείου θα αναλάβει ο Χρήστος Χατζηστεφάνου, ο οποίος βρισκόταν στην ίδια θέση και το 2020. Ο κ. Χατζηστεφάνου έχει προχωρήσει τις επαφές του με συγκεκριμένα άτομα και θεωρείται δεδομένο ότι θα παρουσιάσει το συνδυασμό του στη γενική συνέλευση στις 10 Μαΐου.
Απ’ εκεί και πέρα, πρόθεση είναι να υπάρξει ξεχωριστό διοικητικό συμβούλιο για το ποδοσφαιρικό τμήμα από την εταιρεία, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη οργάνωση κι πιο συγκεκριμένοι ρόλοι.
Οι επαφές για τον καταρτισμό ενός σχήματος έχουν εντατικοποιηθεί και μέσα σ’ αυτό θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα ονόματα των Αντώνη Μικελλίδη, Σάββα Κουμή, Χάρη Θεοχάρου και Μάρκου Κασιουρή.
Επιπλέον, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα προκύψει νέο διοικητικό μοντέλο, με την παρουσία Εκτελεστικού Προέδρου, όπως είχαμε καταγράψει από τις 29 Απριλίου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).
Οι εξελίξεις δεν πρόκειται να καθυστερήσουν, καθώς στις 14 Μαΐου είναι προγραμματισμένη η εκλογική συνέλευση της εταιρείας και μέχρι τότε, θα πρέπει να είναι όλα… έτοιμα!
OIKONOMIKO: Ταυτόχρονα με το διοικητικό, η διοικούσα επιτροπή… τρέχει για να καλύψει τις υποχρεώσεις προκειμένου η ομάδα να μπορέσει να περάσει τα κριτήρια Μαρτίου. Ήδη έχει δοθεί ένα ποσό στους ποδοσφαιριστές, καλύπτοντας μέρος των οφειλόμενων, συν τα χρήματα που δόθηκαν σε παίκτες για να δεχθούν να αποχωρήσουν χωρίς άλλες απαιτήσεις (βλέπε Τιουνέ).
Οι υποχρεώσεις αγγίζουν το ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ, ωστόσο εκτιμάται ότι μπορούν να τακτοποιηθούν και με λιγότερα, εάν γίνουν αποδεκτοί οι διακανονισμοί που προτείνονται.

Ανδρέας Βεντούρης