Σπουδαίο «διπλό» τετράδας για την Ατλέτικο Μαδρίτης! Η ομάδα του Σιμεόνε επέστρεψε στις νίκες (προερχόμενη από το 0-3 της Μπαρτσελόνα) μετά τη διακοπή, επικρατώντας 2-1 της Βιγιαρεάλ στο «Θεράμικα» για την 30ή αγωνιστική της La Liga.

Οι «ροχιμπλάνκος» άνοιξαν το σκορ στο 9ο λεπτό. Ο Ρικέλμε εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Βίτσελ έκανε ωραίο άλμα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 50’ με τον Σόρλοθ να πιάνει δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Σαούλ με γλυκό-συρτό σουτ από τα όρια της περιοχής στο 87ο λεπτό. Έτσι διεύρυνε το αήττητο σερί της η ομάδα του Σιμεόνε στο «Θεράμικα», όπου πλέον είναι αήττητη στα έξι τελευταία παιχνίδια (2-4-0).

Με αυτή τη δύσκολη επικράτηση, η Ατλέτικο τη… χάλασε στην Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, η οποία περίμενε «δώρο» από το «κίτρινο υποβρύχιο» ώστε να πιάσει τετράδα.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Γιόργκενσεν, Κουένκα, Αλμπιόλ (80’ Πεδράθα), Μαντί, Μοσκέρα, Κοκλέν (64’ Μπαένα), Παρέχο, Καπού (64’ Κομεσάνια), Γουέδες (69’ Μοράλες), Μορένο (80’ Τραορέ), Σέρλοθ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χιμένες, Βίτσελ (64’ Αθπιλικουέτα), Ρεϊνίλντο, Λίνο, Γιορέντε, Μπάριος (83’ Σαούλ), Κόκε, Γκριεζμάν (64’ Κορέα), Ρικέλμε (46’ Σάβιτς), Ντεπάι (64’ Μοράτα)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ