Τραγελαφικά σκηνικά βλέπουμε από τη Euroleague. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έγιναν μάρτυρες σοκαριστικών σφυριγμάτων που έκριναν τα παιχνίδια τους.

Το «τριφύλλι» κατέθεσε και ένσταση για την περιβόητη φάση με την τάπα του Λεσόρ. Τόσο για τον χρόνο που είχε μετά η Μακάμπι για να κάνει επίθεση όσο και για τον Νίμπο. Ο τελευταίος έχει πατήσει ολοφάνερα γραμμή. Και όλα αυτά ενώ λίγο πριν έχει γίνει φάουλ στην προσπάθεια να κατεβάσει το ριμπάουντ ο Παπαπέτρου, ο οποίος στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού το πρώτο εξόφθαλμο κομβικό λάθος είναι στα 16.3” η επαναφορά που κάνει η Μπαρτσελόνα. Τα πέντε δευτερόλεπτα έχουν περάσει, αλλά οι διαιτητές μάλλον χάθηκαν κάπου στο μέτρημα. Το δεύτερο λάθος φυσικά έχει να κάνει με το φάουλ που σε -σχεδόν- νεκρό χρόνο κρίνει το ματς και ίσως μία πρόκριση στο Final 4.

Η Euroleague την επόμενη αυτής της διαιτησίας στο ΣΕΦ το μόνο που είχε να πει, ήταν ότι οι Μπελόσεβιτς, Νιτφαλά και Νέντοβιτς έκαναν λάθος. Δεν έχει καμία σημασία αυτό, βέβαια, δεν αλλάζει τίποτα για τον Ολυμπιακό, αλλά ακόμη και έτσι η διοργανώτρια θα όφειλε να πάρει δραστικά μέτρα. Να τιμωρήσει έστω και για τα μάτια του κόσμου τους διαιτητές, αφού αναγνώρισε πως υπέπεσαν σε σφάλμα.

Ποια ήταν η αντίδρασή της; Να τους ορίσει στο Game 4 της σειράς Μακάμπι – Παναθηναϊκός.