Ο εκπρόσωπος τύπου της Ομόνοια Μιχελής Φιλίππου μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για την επιτυχία της ομάδας του να ανέβει στην α’ κατηγορία.

Για την πορεία της ομάδας: «Οι ομάδες που δημιουργούνται με τον τρόπο που δημιουργήθηκε η δική μας έχουν ταβάνι, ειδικά στο εξωτερικό. Είναι πραγματικότητα ότι σαν ένα πρότζεκτ που άρχισε από οπαδούς έχει εξέλιξη».

Πως αισθάνεστε μετά την μαθηματική άνοδο; «Ονειρευόμασταν πάντα τι θα κάναμε αν ανεβαίναμε στην α’ κατηγορία. Από το περασμένο Σάββατο νιώθουμε ανακούφιση».

Θα αντέξετε στην α’ κατηγορία; «Με τα μέσα που θα έχουμε θέλουμε να φτάσουμε στο απόλυτο μας σημείο».

Είστε έτοιμοι για κάποιες υπερβάσεις, να πάρετε ξένους αλλά και το θέμα της κάρτας φιλάθλου; «Δεν είναι ταμπού για εμάς οι ξένοι. Θέλουμε να δώσουμε προτεραιότητα στον Κύπρο, χωρίς να υποβαθμίζουμε στο που μπορεί να φτάσει η ομάδα. Η βάση θα είναι οι Κύπριο ποδοσφαιριστές. Θα πάμε με κάποιους ξένους. Μπορεί να είναι και δέκα, μπορεί και τρεις. Το θέμα της κάρτας έχει νομοθετική υφή. Το τρέχουμε, γίνονται σκέψεις και επαφές, θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας αλλά οι θέσεις και οι αρχές είναι σημαντικές. Προσπαθούμε. Θέλουμε τον κόσμο. Ο κόσμος μας αξίζει να είναι στην α’ κατηγορία. Ακόμα είναι νωρίς και προκύπτουν και συνεχώς εξελίξεις».

Για το γηπεδικό; Που θα παίζετε τη νέα σεζόν; «Είναι και θέμα ασφάλειας. Για να διασφαλιστεί αυτό, ένα γήπεδο υπάρχει σαν επιλογή και είναι το ΓΣΠ. Σύγχρονο γήπεδο που μπορεί να φιλοξενήσει οπαδούς δύο ομάδων μα ασφάλεια, γήπεδο δοκιμασμένο».

Είστε σε επαφές; «Ναι αλλά είναι συζητήσεις. Μπορούμε να έχουμε κάτι σήμερα που μπορεί να μην ισχύει αύριο. Δεν υπάρχει κάτι δεδομένο αυτή την στιγμή».

Θα ανέβει το μπάτζετ; Υπάρχουν επιφανείς οπαδοί και φίλοι σας που μπορούν να βοηθήσουν; «Σε πρώτη φάση θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό χορηγικό πακέτο. Όσο επιφανείς να είναι κάποιος, είναι πιο εύκολο να δίνει παίρνοντας κάποια πράγματα. Όσα χρήματα και να κρατά κάποιος σκέφτεται επιχειρηματικά. Θέλουμε να φτιάξουμε συνθήκες που θα μας καταστήσουν ελκυστικό προορισμό για χορηγούς».

Χαίρεστε με τις επιτυχίες της Ομόνοιας την οποία υποστηρίζατε φανατικά κάποτε; «Είναι άλλη ομάδα. Όπως δεν θα χαρούμε τις επιτυχίες της δεν θα στεναχωρηθούμε με τις αποτυχίες. Δεν θα κρίνω κανέναν για τις επιλογές του».