Στην ιστοσελίδα μας μίλησε ο προπονητής της Ανόρθωσης Μουτταγιάκας, Στέλιος Τράττος μετά την άνοδο της ομάδας στην γ’ κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας από την ημέρα που ανέλαβε και ανέλυσε το φετινό πρωτάθλημα της Επίλεκτης ΣΤΟΚ.

Για την επίτευξη της ανόδου στην Γ’ κατηγορία, το πανηγυρίσατε έντονα. Ποια τα συναισθήματα μετά την επιτυχία;
«Είμαστε περήφανοι γιατί από το 1989 που ιδρύθηκε η ομάδα είναι η πρώτη φορά που ανέβηκε στην γ’ κατηγορία. Πήγαμε στην πηγή και θέλαμε να πιούμε νερό. Θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τον στόχο διότι τρεις ομάδες διεκδικούσαν τα δύο εισιτήρια αφού η Δόξα Παλιομετόχου πήρε το πρωτάθλημα και ήταν το ξεκάθαρο φαβορί. Μας στήριξε το συμβούλιο, τους ευχαριστώ, τον πρόεδρο και όλους όσους μας έδειξαν εμπιστοσύνη για να δουλέψουμε και τους δικαιώσαμε βγάζοντας τους ασπροπρόσωπους. Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια που είναι η ομάδα στην κατηγορία Επίλεκτη ΣΤΟΚ πετύχαμε τον στόχο και είμαστε ευχαριστημένοι».

Όταν ανάλαβες την ομάδα στην 6η αγωνιστική ο στόχος της ανόδου είχε ήδη τεθεί ή η αγωνιστική παρουσία της ομάδας έφερε τους στόχους αυτούς;
«Δεν είχαμε στόχο να ανεβούμε, ήμασταν 11η με 8 βαθμούς όταν ανέλαβα αλλά κάναμε μία καλή πορεία αφού βλέπαμε παιχνίδι με παιχνίδι. Κάναμε ένα αήττητο σερί και μας βοήθησε αρκετά. Μόνο δύο ήττες έχει η ομάδα από την μέρα που έκατσα στον πάγκο. Οι παίκτες που παρά τα προβλήματα του να αγωνίζεσαι σε αυτή την κατηγορία, συντονιστήκαμε, ήμασταν σοβαροί και πειθαρχημένοι. Άκουσαν τις οδηγίες μου κατά γράμμα. Είμαστε μία οικογένεια και καταφέραμε να κερδίσουμε και αυτούς που έπαιζαν και αυτούς που όχι και τόσο. Αυτό είναι το δύσκολο να τους δώσεις και αυτούς κίνητρα για να είναι όλοι έτοιμοι. Εάν αδίκησα κάποιον το έκανα πάντοτε για το καλό της ομάδας».

Για την επόμενη μέρα στην γ’ κατηγορία:
«Είμαστε στην πιο πάνω κατηγορία. Θα είναι δύσκολη χρονιά, έχουμε προγραμματισμό σε μία δύσκολη κατηγορία και πιο ανταγωνιστική. Με σωστό προϋπολογισμό, πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι να πατάμε στα πόδια μας. Θέλουμε να έχουμε μία ομάδα σταθερή στην γ’ κατηγορία, αυτός είναι ο στόχος. Είμαι σίγουρος ότι με σκληρή δουλειά θα είμαστε πιο δυνατοί και θα προχωρήσουμε».

Πως είδες το φετινό πρωτάθλημα της Επίλεκτης ΣΤΟΚ, είναι ανταγωνιστικό ή πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και αρκετή βελτίωση;
«Φέτος είναι ανταγωνιστικό διότι μέχρι την προτελευταία αγωνιστική δεν ξέραμε την 2η ομάδα της ανόδου. Ακόμα περιμένουμε και την 3η ομάδα ανάμεσα σε ΘΟΙ και Λειβαδιά και αυτό λέει πολλά για το πρωτάθλημα. Το ίδιο ισχύει και στην διαβάθμιση όπου ακόμα να κριθεί και παλεύουν πολλές ομάδες. Η προβολή στο πρωτάθλημα της Επίλεκτης ΣΤΟΚ είναι ικανοποιητική φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές λόγω και κάποιων παικτών που έπαιξαν φέτος οι οποίοι αγωνίστηκαν σε υψηλό επίπεδο και έδωσαν ομορφιά στην κατηγορία και το ίδιο ισχύει και για προπονητές. Στο μέλλον πιστεύω ότι έχει περιθώρια βελτίωσης, η Ομοσπονδία πρέπει να οργανωθεί περισσότερο στο θέμα των γηπέδων και στα κίνητρα για τις ομάδες που πρέπει να ανταπεξέλθουνε χρονιά με χρονιά. Ευτυχώς υπάρχουν και τα μέσα ενημέρωσης που προβάλουν αυτές τις κατηγορίες, όπως το δικό σας, για να προβάλλονται οι κόποι και οι θυσίες όλων των ομάδων στις μικρές κατηγορίες».

Σόλωνας Κύπρου