Ο Αντρέ Βίλας Μπόας παραμένει άνεργος από το 2021, όταν και αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της Μαρσέιγ, όμως τώρα μοιάζει διατεθειμένος να επιστρέψει στον κόσμο της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς μέσω μίας διαφορετικής ιδιότητας.
Αυτής του προέδρου της Πόρτο για την οποία έχει βάλει υποψηφιότητα, με τον 48χρονο προπονητή να παραχωρεί συνέντευξη στην “Record” και να δημοσιοποιεί το πρόβλημα υγείας που του παρουσιάστηκε πριν λίγα χρόνια και που τον έφτασε κοντά στον θάνατο.
Συγκεκριμένα, ο Βίλας-Μπόας μίλησε για τη σκληρή μάχη που χρειάστηκε να δώσει όταν βρέθηκαν δύο όγκοι στο σώμα του που απείλησαν να του αφαιρέσουν τη ζωή, με τον ίδιο να αποκαλύπτει ότι ανακάλυψε την ασθένειά του τυχαία -μετά από έναν τραυματισμό στην πλάτη που υπέστη κατά τη διάρκεια του Ντακάρ 2018- και πως υποβλήθηκε αρχικά σε επέμβαση στον θυρεοειδή και έπειτα στην πλάτη.
«Έπρεπε να μου αφαιρέσουν τον μισό θυρεοειδή και αποδείχθηκε ότι πέθαινα κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Μετά από 10 λεπτά, άρχισα να αισθάνομαι άρρωστος και θυμάμαι ότι σκέφτηκα, “Θα πεθάνω, θα πεθάνω”.
Πάτησα το κουμπί, ήρθε η νοσοκόμα και θυμάμαι ότι την άκουσα να ουρλιάζει, να παίρνει το κρεβάτι μου, να τρέχει από το νοσοκομείο κατευθείαν στα επείγοντα, τις πόρτες να ανοίγουν με το ζόρι, την ένεση και… Όταν ξύπνησα, ήμουν όρθιος.
Λίγα λεπτά ακόμα και θα είχα πεθάνει από ασφυξία, επειδή, λόγω των εξετάσεων του θυρεοειδούς ανακάλυψαν έναν άλλο όγκο στην πλάτη μου, που έπρεπε επίσης να αφαιρεθεί. Αν δεν είχε συμβεί το το ατύχημα, δεν θα είχα ανακαλύψει ποτέ αυτές τις ασθένειες», δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε στο μέσο της πατρίδας του.