Έγινε ή καλύτερα επιβεβαιώθηκε, αυτό που ήθελαν στο ΑΠΟΕΛ. Να μεταφέρουν την έκβαση του τίτλου στη δική τους έδρας.
Οι δύο «κολλητές» νίκες με την Πάφος FC και ειδικά αυτή με τον Άρη, δίνουν το δικαίωμα στην ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο να διεκδικήσει και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου στην καυτή της έδρας.
Είδαμε (και με τον Άρη) τι μεγάλη δυναμική δίνει το ΓΣΠ με την καυτή ατμόσφαιρα που θα γίνει ακόμα πιο καυτή, αν επιβεβαιωθεί το σενάριο που θέλει την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο φινάλε να καθορίζει τον πρωταθλητή.
Προηγείται όμως το ντέρμπι με την Ομόνοια, την ερχόμενη Κυριακή που είναι μία ακόμα ευκαιρία για το Σα Πίντο και τους ποδοσφαιριστές του να επιβεβαιώσουν ότι βρίσκονται για καλά σε πορεία διεκδίκησης και κατάκτησης του πρωταθλήματος.
Επιστρέφοντας στην ανάλυση του αγώνα με τον Άρη, είδαμε ένα ΑΠΟΕΛ με τεράστια αποθέματα δυνάμεων να κάνει ότι θέλει στο γήπεδο και να στέλνει μόνο πειστικό μήνυμα, ότι βρήκε (ξανά) την πραγματική του φόρμα.
Δεν υπήρξε ποδοσφαιριστής που να υστέρησε σε απόδοση και ήταν η καλύτερη εμφάνιση στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.

Ο Σα Πίντο, χαμήλωσε όμως τους τόνους, με την ατάκα του ότι ακόμα δεν πέτυχε τίποτε η ομάδα και με αυτή την συνταγή θα πάει να αντιμετωπίσει την Ομόνοια.