Ο Κύπριος προπονητής, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0, για το ΑΠΟΕΛ, την ΑΕΚ και ανάλυσε την τελική ευθεία του πρωταθλήματος.
Αναλυτικά:
Αν θα πάμε σε τελικό πρωταθλήματος: «Θα πάμε σε τελικό πρωταθλήματος σίγουρα. Οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος με αυτά που έχουμε δει φέτος θα διεκδικήσουν μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα. Το ΑΠΟΕΛ έχει την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα και τις περισσότερες νίκες. Η ΑΕΚ ξεχώρισε στα πλέι οφ και κάπως έτσι, στην ολότητα του πρωταθλήματος είναι στον ίδιο παρονομαστή με το ΑΠΟΕΛ. Δηλαδή στα πλέι οφ έχει την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα και τους περισσότερους βαθμούς. Έχουν δύο προπονητές που ‘’γυαλίζει το μάτι τους’’ για να πετύχουν με την ομάδα τους. Ο Σα Πίντο έμεινε εκτός για τέσσερεις μήνες, επέστρεψε, αμφισβητήθηκε αλλά διεκδικεί το πρωτάθλημα και είναι κοντά στο να το κατακτήσει μετά από πέντε χρόνια. Η έλευση του Μπεν Σιμόν άλλαξε όλη την ΑΕΚ. Είναι μετρ του είδους και ξέρει από τέτοιες καταστάσεις. Άλλαξε την ψυχολογία των παικτών και κάνει φοβερή δουλειά».
Με ποιες προϋποθέσεις θα πάνε στον «τελικό» πρωταθλήματος; «Το κάθε ματς είναι τελικός. Αμφότερες θα πρέπει να δώσουν τα πάντα με Ομόνοια και Ανόρθωση για να πάρουν τη νίκη. Όπως και να έρθουν όμως τα αποτελέσματα, ο πρωταθλητής θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Δεν παίζει ρόλο η ψυχολογία αν μία ομάδα χάσει βαθμούς πριν το μεταξύ τους ματς. Εδώ που έφτασαν οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ συγκεντρωμένοι. Στο ΑΠΟΕΛ υπάρχει μεγάλη συσπείρωση για να πάρουν τον τίτλο και να βγουν στην Ευρώπη και να πάρουν λεφτά που τα χρειάζονται. Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη έχει βάλει χρήματα και πρέπει να το πιστωθεί αυτό. Με όλα τα προβλήματα που έχει το ΑΠΟΕΛ είναι μεγάλη υπόθεση που βρίσκεται δύο αγωνιστικές μακριά από τον τίτλο. Η ΑΕΚ έχει μία σταθερή διοίκηση, παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει εξαιρετικό προπονητή και έδειξε ότι μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο. Έχουν δύο πολύ όμοια πρότζεκ οι δύο ομάδες. Το ΑΠΟΕΛ ήταν σε κάθοδο. Στα πλέι οφ είχε μέτρια προς κακή παρουσία. Είχε φτάσει σ’ ένα τέλειο επίπεδο στο ματς με τον Άρη».
Για τα ματς ΟμόνοιαΑΠΟΕΛ και ΑΕΚΑνόρθωση: «Είναι δύο διαφορετικά σενάρια. Το ΑΠΟΕΛ έχει να ανταγωνιστεί της ομάδας που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο τον τελευταίο μήνα και αυτή είναι η Ομόνοια. Θα παίξει με τους οπαδούς της η Ομόνοια και δεν θέλει να ηττηθεί από το ΑΠΟΕΛ κι αυτό είναι σίγουρο το ξέρουμε όλοι. Από την άλλη, η ΑΕΚ θα παίξει με την Ανόρθωση που έχει τα θέματά της. Τα αγωνιστικά, τα οικονομικά και τα διοικητικά. Το έργο της ΑΕΚ φαντάζει πολύ πιο εύκολο».
Για το αν έχει προβάδισμα κάποια ομάδα: «Στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι 50-50. Τακτικά, τα πλάνα τους είναι σχεδόν τα ίδια. Εκεί που θα έχει προβάδισμα το ΑΠΟΕΛ είναι το ότι θα έχει τον κόσμο του στο ματς του ΓΣΠ της τελευταίας αγωνιστικής. Τα άλλα όλα, είναι 50-50.  Όπως το θέλει ο κ. Πετρίδης το πρωτάθλημα το θέλει και ο κ. Καρπατάκης, όπως το θέλει ο Σα Πίντο το θέλει και ο Μπεν Σιμόν. Είναι πολύ όμοιες ομάδες και τακτικά. Ίσως το στοιχείο του κόσμου να παίξει το ρόλο του».