Έχουν περάσει αρκετούς μήνες από τότε που η Ρόμα έδειξέ την πόρτα της εξόδου στον Ζοζέ Μουρίνιο και το γεγονός αυτό έχει πληγώσει πολύ τον Πορτογάλο, με αποτέλεσμα να αφήνει συχνά πυκνά αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας των τζαλορόσι με εκείνον στον πάγκο.

Η τελευταία του “φιλική επίθεση” προς τους πρώην εργοδότες του έγινε μέσω συνέντευξής του στην “Telegraph”, με τον Special One να αναφέρει πως μισούσε που είχε φτάσει στο σημείο να αποτελεί το πρόσωπο της Ρόμα και να αποκαλύπτει πως θέλει να βρεθεί σε ομάδα όπου θα μπορεί να επικεντρωθεί αποκλειστικά στα προπονητικά καθήκοντα.

Είμαι ο μοναδικός Ευρωπαίος προπονητής που έχει παίξει δύο τελικούς στα δύο τελευταία χρόνια, αυτό είναι το παρόν. Οποιοσδήποτε προπονητής θα ήθελε να το κάνει, εγώ δεν είμαι έτσι επειδή κατέκτησα το Champions League πριν από 20 χρόνια

Δεν φοβάμαι να δουλέψω σε έναν σύλλογο που δεν είναι χτισμένος για να νικάει αλλά θέλω να πετύχω κάποιους στόχους και να βοηθάω τους συλλόγους να γίνονται έτοιμοι να νικούν. Θέλω όμως να κάνω τον προπονητή“, τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος, για να προσθέσει με νόημα:

“Το όνειρό μου είναι να προπονώ, να δουλεύω με τους παίκτες προετοιμάζοντας το ματς. Είχα κάποιες καταστάσεις όπου έπρεπε να είμαι πολλά περισσότερα και όταν πρέπει να κάνεις περισσότερα πράγματα, κάνεις λιγότερο καλά τη δουλειά του προπονητή.

Μετά από τον τελικό του Europa League που χάθηκε με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο δεν ήμουν χαρούμενος που ήμουν το πρόσωπο του συλλογου στη συνέντευξη Τύπου αλλά μισούσα που το έκανα. Θέλω μία ομάδα που θα είμαι μόνο ο προπονητής.

Είμαι καλός στην επικοινωνία, αλλά αν το κάνω 3-4 φορές την εβδομάδα, αυξάνεται ο κίνδυνος να πάω κάτι που δεν θα είναι σωστό”.