Ο Σπάρτακος Κιτίου θα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία του στην β’ κατηγορία και η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον προπονητή της ομάδας, Μιχάλη Κάρατζη. Μίλησε για το μακροχρόνιο πλάνο που έχει η ομάδα και υλοποιείται σιγά σιγά, τον επερχόμενο τελικό κυπέλλου απέναντι στον Κούρη Ερήμης και τόνισε τα στοιχεία όπου βοήθησαν στο να επιτευχθεί η άνοδος.

Αναλυτικά:

Για την επίτευξη της ανόδου στην β’ κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας:
«Ο στόχος ήταν μακροχρόνιος από την ημέρα που ανέβηκε η ομάδα από το αγροτικό πριν τρία χρόνια. Έγινε πιο ρεαλιστικός όταν ανεβήκαμε στην 3η κατηγορία και είμαστε εδώ όπου πετύχαμε αυτό τον στόχο. Κτίσαμε μία ομάδα με έμπειρους παίκτες όπως ο Στρατηλάτης, ο Μαισουράντζε και άλλους εξελίξιμους νεαρούς. Έχουμε ένα μπάτζετ όχι πολύ ψηλό αλλά ούτε χαμηλό, είναι όπως αρμόζει στην γ’ κατηγορία. Ενισχύσαμε την ομάδα με προπονητικό επιτελείο, με αναλύσεις, gps για τους παίκτες και όλα όσα έπρεπε για να δουλεύουμε επαγγελματικά και να έρθει η άνοδος».

Ήταν δύσκολη η πορεία του πρωταθλήματος για εσάς μέχρι να έρθει η άνοδος;
«Ήταν νέες εμπειρίες για εμένα και για όλους αφού πρώτη φορά προπόνησα ομάδα της κατηγορίας και ο Σπάρτακος είχε 10 χρόνια να είναι στην γ’ κατηγορία. Δυσκολευτήκαμε να προσαρμοστούμε, τις πρώτες δύο αγωνιστικές είχαμε δύο ήττες, είχαμε αναθεωρήσει για τους στόχους μας αλλά η διοίκηση μας εμπιστεύτηκε και κάναμε 18 παιχνίδια αήττητοι σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Κάποτε υπήρχε ενδεχόμενο ότι θα μείνουμε και εκτός 8άδας. Παρά τις δυσκολίες όπως μπήκαμε 8άδα και όλοι μαζί καταφέραμε να έρθει η άνοδος».

Είσαστε και στον τελικό κυπέλλου όπου θα αγωνιστείτε κόντρα στον Κούρη Ερήμης:
«Το κύπελλο μικρών κατηγοριών γίνεται από το 2009, πρώτη φορά ο Σπάρτακος πάει σε τελικό κυπέλλου. Στην πορεία αποκλείσαμε την Αναγέννηση Δερύνειας και τον Χαλκάνορα που είναι οι πρώτες δύο ομάδες στην βαθμολογία του πρωταθλήματος γι’ αυτό νιώθουμε παραπάνω ανάγκη να το κατακτήσουμε. Δεν παύει όπως να είναι ένας τελικός και οι δύο ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες».

Για την στήριξη του κόσμου στην ομάδα:
«Υπάρχει αρκετός κόσμος που στηρίζει και γίνεται μέρα με τη μέρα περισσότερος. Υπάρχει νεολαία και έχουμε ωραίο παλμό σε κάθε ματς. Οι ακαδημίες μας έχουν περίπου 200 παιδιά και μεγαλώνουμε γενικότερα. Έχουμε κόσμο από όλα τα χωριά της περιφέρειας και τους ευχαριστούμε επί της ευκαιρίας».

Σχόλιο για την διοίκηση και τους παίκτες του Σπάρτακου:
«Ευχαριστώ την διοίκηση που μας έδωσε όλα τα εφόδια παρόλο που όλο το οικοδόμημα ήταν άπειρο σε αυτές τις καταστάσεις. Με πίστη και στήριξη βγήκε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο τέλος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες μου ένα προς ένα για την συνεργασία που είχαμε μέχρι τώρα. Το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα ήταν η βάση για την επιτυχία».

Σόλωνας Κύπρου