Η Έβερτον ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, αφού επιβλήθηκε 2-0 της Λίβερπουλ και έκανε άλμα παραμονής στην Premier League, ψαλιδίζοντας παράλληλα τις ελπίδες των ρεντς για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Γιούργκεν Κλοπ θέλησε να απολογηθεί μετά την ήττα στον κόσμο της ομάδας, εξήγησε ότι η ομάδα του δεν αντιμετώπισε σωστά το ματς και τώρα χρειάζεται τα στραβοπατήματα των Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι για να έχει ελπίδες στη μάχη του τίτλου.

«Νιώθω πραγματικά τον κόσμο. Λυπάμαι για αυτό. Μού έλεγαν τόσο συχνά τι σπουδαίο ρεκόρ έχουμε στο ντέρμπι. Ποτέ δεν είχαμε χάσει εδώ πριν και τώρα νιώθουμε πολύ διαφορετικά. Ζητώ πραγματικά συγγνώμη για αυτό. Ήταν περιττό, αλλά συνέβη.

Είμαι πολύ απογοητευμένος. Αφήσαμε το παιχνίδι να γίνει όπως ήθελε η Έβερτον. Πέτυχαν δύο γκολ από στημένες φάσεις.

Κάθε φάση που χάσαμε έδινε στην Έβερτον ακόμα μεγαλύτερη δυναμική. Δεν το βρήκαμε ποτέ κι αυτό δεν βοήθησε”.

Ερωτηθείς για την κούρσα του τίτλου, ο Κλοπ πρόσθεσε: “Το καταλαβαίνω, αλλά μπορείτε να δείτε όλοι τον πίνακα. Να πω τώρα ότι είμαστε ακόμα μέσα;

Χρειαζόμαστε ένα λάθος της Σίτι και της Άρσεναλ και πρέπει να κερδίσουμε παιχνίδια. Εάν αρχίσουν να χάνουν όλα τους τα παιχνίδια και κάνουμε ό,τι κάναμε απόψε, δεν θα αλλάξει τίποτα και δεν είμαστε ασφαλείς ούτε για το Champions League.

Θα πρέπει να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Βλέπετε ότι βιαζόμαστε μπροστά στο τέρμα. Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι σαν να έχεις πετύχει 15 γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια. Πρέπει να παλέψεις σε αυτές τις περιόδους.

Οι άνθρωποι με ρωτούν για τη νοοτροπία, αλλά έχει διαφορετικές πτυχές. Δεν είναι πρόβλημα στάσης ή αν το θέλουν τα παιδιά. Κανείς δεν κάνει κάτι τέτοιο επίτηδες. Είναι δουλειά μου να τους φέρω σε μια κατάσταση όπου να αισθάνονται σίγουροι ότι θα το κάνουν.

Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι του ποδοσφαίρου. Είμαι υπεύθυνος. Προς το παρόν δεν πέτυχε. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε.

Πρέπει να ανακάμψουμε. Θα είναι μια πρόκληση τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Μάλλον η Γουέστ Χαμ περιμένει και τρίβει τα χέρια της και ελπίζει να πάμε εκεί με το ένα πόδι, αλλά θα κάνω τα πάντα για να βεβαιωθώ ότι είμαστε πολύ περισσότερο οι ίδιοι εκεί.

Θα προτιμούσα να κάθομαι εδώ κερδίζοντας 4-0 και να πετάω. Η δουλειά είναι να κερδίζεις αγώνες και όσο περισσότερο κερδίζεις τόσο πιο επιτυχημένος είσαι κι αυτή τη στιγμή δεν κερδίσαμε αρκετά για να πετύχουμε ακόμη κάτι αυτή τη σεζόν. Καλύτερα να αρχίσουμε να κερδίζουμε”.