Στο ματς της ερχόμενης Κυριακής είναι μόλις η 2η φορά που το ΑΠΟΕΛ θα φιλοξενήσει την Ανόρθωση τον τελευταίο χρόνο και οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να κάνουν ότι έκαναν και πριν από τρεις μήνες, στις 6 Ιανουαρίου 2024 ανήμερα των Θεοφανίων.
Τότε ήταν σούπερ ντέρμπι κορυφής και το ΑΠΟΕΛ όχι μόνο δεν άφησε την Ανόρθωση να το ξεπεράσει και να ανέβει αυτή στην 1η θέση αλλά της ξέφυγε πέντε βαθμούς.
Την Κυριακή τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το ΑΠΟΕΛ έμεινε στα ψηλά, η Ανόρθωση πήρε την… κατηφόρα και είναι εκτός στόχων αλλά η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο θέλει να κάνει ότι και τότε, να νικήσει, στην χειρότερη περίπτωση να διατηρήσει την διαφορά των τεσσάρων βαθμών από την 2η θέση και αν το ευνοήσουν και τα υπόλοιπα αποτελέσματα να την αυξήσει.

ΠΑΜΕ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΠΟΕΛ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΟ ΓΣΠ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ TOY ΒΑLLA.COM.CY. ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Βιγιαφάνες (87′ Εφραίμ), Κβιλιτάια (90+11′ Πολυκάρπου),, Τσεπάκ, Σούσιτς (81′ Ζέφτε), Μαρκίνιος,  Σαρφό (46′ Δώνης), Κοσταντίνοφ, Ντογκαλά (81′ Τομανέ).
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Κίττος, Καραμανώλης, Ζέφτε, Εφραίμ, Φαουάζ, Γουίλσον, Τομανέ, Καττιρτζής, Πολυκάρπου, Βρόντης, Δώνης

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Μαρμούκ, Κορέια, Τεχέρα, Καστέλ, Φερέιρα (85′ Χρυσοστόμου), Τιουνέ (90+12′ Παρούτης), Γουαρίς (46′ Γκερέρο), Γκασάμα (73′ Μουσοντά), Κορρέα.
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κεραυνός, Γκερέρο, Παρούτης, Αντωνίου, Κίκο, Τζουλίου, Μουσοντά, Χρυσοστόμου

ΓΚΟΛ: 89′ Τομανέ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κβιλιτάια (3η)/ Κορέια, Κορρέα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Τεχέρα
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 13.956

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ
ΑΠΟΕΛ: Φαουάζ, Κβιλιτάια, Ντογκαλά (2), Κοσταντίνοφ (5)
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρμπολέδα, Καστέλ, Τιουνέ, Παρούτης, Γουαρίς (2), Τεχέρα (7)

Διαιτητής: Kristoffersen Mads Kristoffer
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
VAR: Manganiello Gian Luca
AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Παρατηρητής: Καραγιώργη Σοφία

 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Έναρξη αγώνα…
2′ 
Ευκαιρία για την Ανόρθωση, από κοντά ο Φερέιρα έστειλε την μπάλα έξω.
4′ Ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Τσεπάκ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Αρμπολεδα για να κάνει την κεφαλιά ο Κβιλιτάια αλλά ο Φερέιρα πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ με το κεφάλι.
5′ Καλό σουτ του Σαρφό στα χέρια του Αρμπολέδα.
11′ Μακρινό σουτ του Γουαρίς πολύ άστοχο.
18′ Πιέζει ψηλά η Ανόρθωση, δεν αφήνει το ΑΠΟΕΛ να κάνει το παιχνίδι του.
25′ Δυνατό παιχνίδι στο ΓΣΠ χωρίς την πολύ μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες.
30′ Κέρδισε μέτρα στο γήπεδο το ΑΠΟΕΛ και αυτό έγκειται στο γεγονός ότι κρατά περισσότερο την μπάλα σε σχέση με το ξεκίνημα του αγώνα.
40′ Φάουλ του Φερέιρα, κεφαλιά του Μαρμούκ και δεν μπόρεσε ο Γκασάμα στο δεύτερο δοκάρι να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: 
Το παιχνίδι άρχισε με προοπτικές με μία καλή φάση για κάθε ομάδα αρχικά από την Ανόρθωση και στην συνέχεια από το ΑΠΟΕΛ αλλά στην πορεία κυριάρχησε η ασφυκτική πίεση που οδήγησε περισσότερο σε δυνατές μονομαχίες. Η Ανόρθωση πίεσε ψηλά και δεν άφησε το ΑΠΟΕΛ να πιάσει τον γνωστό του ρυθμό στην έδρα του.
ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46′ Από μία αλλαγή για κάθε ομάδα. Για το ΑΠΟΕΛ μέσα ο Δώνης, έξω ο Σαρφό. Για την Ανόρθωση ο Γκερέρο αντικατέστησε τον Γουαρίς.
-Μετά τις αλλαγές, δεν διαφοροποιήθηκε πολύ το πλάνο της Ανόρθωσης με τον Γκερέρο να παίρνει ουσιαστικά την θέση του Γουαρίς τον οποίο αντικατέστησε, ενώ από πλευράς ΑΠΟΕΛ ο Μαρκίνιος ήρθε πιο εσωτερικά, ο Δώνης πήγε δεξιά και ο Ντογκαλά αριστερά.
55′ Μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Βιγιαφάνες έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι του Αρμπολέδα και να φεύγει έξω.
59′ Έπεσε κροτίδα από την κερκίδα των φίλων του ΑΠΟΕΛ δίπλα στον Αρμπολέδα ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος.
Διακοπή στο παιχνίδι για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης.

64′ Επαναρχίζει το παιχνίδι.
68′ Απειλεί το ΑΠΟΕΛ. Ο Ντβάλι έφερε την μπάλα στην περιοχή της Ανόρθωσης, ο Πέτροβιτς προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον διαιτητή αν σφυρίζει φάουλ του Σερβου στον Αρμπολέδα.
70′ Τεράστια ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Ντογκλαά βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Αρμπολέδα αλλά ο τερματοφύλακα της Ανόρθωσης τον… ψάρεψε και απέκρουσε την μπάλα.
73′ Αλλαγή για την Ανόρθωση. Έξω ο Γκασάμα, μέσα ο Μουσοντά.
81′ Διπλή αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Μέσα Ζέφτε και Τομανέ, έξω Σούσιτς και Ντογκαλά.
82′ Μένει με δέκα ποδοσφαιριστές η Ανόρθωση λόγω αποβολής του Τεχέρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για δυνατό φάουλ στον Μαρκίνιος.
85′ 
Αλλαγή για την Ανόρθωση. Στην θέση του Φερέιρα πέρασε ο Χρυσοστόμου.
87‘ Αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Στην θέση του Βιγιαφάνες πέρασε ο Εφραίμ.
89′ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ το ΑΠΟΕΛ. Ο Εφραίμ έπιασε το σουτ, απέκρουσε ο Αρμπολέδα και ο Τομανέ που καραδοκούσε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.


90+1΄Η διαιτητική ομάδα αποχωρεί από το γήπεδο λόγω ρίψης αντικειμένου από την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ στον πάγκο της Ανόρθωσης.
90+10′ Επαναρχίζει το παιχνίδι.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ