Να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 από το πρώτο παιχνίδι ήθελε η Αταλάντα και το πέτυχε στις καθυστερήσεις καθώς επικράτησε με 4-1 και έκλεισε εισιτήριο για τον τελικό απέναντι στην Γιουβέντους.
Η Φιορεντίνα απείλησε πρώτη την εστία της Αταλάντα. Στο 7ο λεπτό ο Μπελότι σούταρε αλλά ο Καρνέσκι ήταν στην θέση του και κράτησε το μηδέν. Ένα λεπτό αργότερα ο Κόουπμαϊνερς, με σουτ με το αριστερό άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Γκασπερίνι για το 1-0. Στο 11ο λεπτό ο Μαντράγκορα, δοκίμασε να απειλήσει αλλά το σουτ, το οποίο επιχείρησε πέρασε πολύ μακριά από την εστία της Αταλάντα. Στο 20’ ο Μπελότι σούταρε μακριά από την εστία. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο σκόρερ της Αταλάντα, Κόουπμανϊνερς λίγο έλειψε να βάλει και δεύτερο γκολ αλλά ο Τερατσιάνο τον σταμάτησε. Στο 35’ ο Ντε Κέτελαρ, προσπάθησε μετά από ώρα να δείξει επιθετικές αρετές για την ομάδα του, αλλά δεν κατόρθωσε να βρει εστία.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους «βιόλα». Στο 53’ ο Μιλένκοβιτς υπέπεσε σε παράβαση ως τελευταίος παίκτης και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφήνοντας με παίκτη λιγότερο, την ομάδα του. Στο 68ο λεπτό ο Μπιράγκι με εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Μαρτίνεζ Κουάτρα και εκείνος με το κεφάλι ισοφάρισε σε 1-1 για την ομάδα του Ιταλιάνο. Στο 75’ εκπληκτικό γκολ με γυριστό ο Σκαμάκα και νέο προβάδισμα για Αταλάντα με 2-1. Στο 87’ ο Λούκμαν μέσα από την περιοχή σούταρε στην αγκαλιά του Τερατσιάνο. Δύο λεπτά αργότερα ο Ντε Κέτελαρ πήρε μόνος του μία προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή αλλά δεν βρήκε εστία, σούταρε δυνατά ψηλά. Στο 90+5’ ο Λούκμαν σκόραρε στην αντεπίθεση για το 3-1 δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του Γκασπερίνι. Δύο λεπτά αργότερα ο Λούκμαν έβγαλε την ομάδα του στην αντεπίθεση και με δική του ασίστ, ο Πάσαλιτς έκανε το 4-1 για την Αταλάντα.

Αταλάντα: Καρνέσκι, Τζιμσίτι, Χίεν, Κολάσινατς (70’ Πάσαλιτς), Τζαπακόστα (74’ Μίραντουκ), Έντερσον (70’ Λούκμαν), Ντε Ρουν, Ρουγκιέρι, Κόουπμαϊνερς, Ντε Κέτελαρ, Σκαμάκα

Φιορεντίνα: Τερατσιάνο, Ντοντό (83’ Καγιόντε), Μιλένκοβιτς, Ρανιέρι, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα, Μαντράγκορα (83’ Κομούτζο), Γκονζάλεζ, Μπελτράν (60’ Ντάνκαν), Κουαμέ (83’ Ικονέ), Μπελότι (55’ Μαρτίνρχ Κουάτρα)