Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ πρώην διοικητικός παράγοντας και προπονητής Τάκης Αντωνίου μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για όλα όσα αφορούν την οδυνηρή ομάδα μετά την ήττα από την Ανόρθωση.

«Είναι αδικαιολόγητος ο παραγκωνισμός του Σαρφό, όταν έχεις τέτοιου είδους παίκτες επικεντρώνεσαι σε αυτούς.  Πέρσι πιθανό να ήταν και ο παίκτης του πρωταθλήματος. Δυστυχώς όταν χάνει η ομάδα, ο προπονητής μας χάνει και τη ψυχραιμία του. Έχει αυτό το χαρακτηριστικό και όταν κερδίζει η ομάδα του είναι και αυτός δυνατός προπονητής. Όταν όμως προηγηθεί ο αντίπαλος δεν διατηρεί τη νηφαλιότητα και σκέψη του με αποτέλεσμα να κάνει κάποιες αλλαγές που προκαλούν σύγχυση».

Που χάθηκε το παιχνίδι; «Το ματς χάθηκε από την υποτίμηση στην αντίπαλο. Ξεκινήσαμε λάθος και δεν μετρήσαμε σωστά το παιχνίδι. Αποδείχθηκε ότι άρχισε λάθος γιατί η Ανόρθωση παίζει σταθερά στην άμυνα με τρεις πίσω. Η προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ να παίξει με δύο εξτρέμ βόλεψε τους τρεις της Ανόρθωσης στην άμυνα».

Για τον τρόπο που έπαιξε το ΑΠΟΕΛ: «Το ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να έχει την κατοχή στη μεσαία γραμμή για να βάλει πίεση στον αντίπαλο. Είχαμε φάσεις από στημένα που μπορούσε να σκοράρει στο α’ ημίχρονο. Σταδιακά όμως το ΑΠΟΕΛ έγινε πιο προβλεπτό. Δεν σημαίνει ότι εμείς τα ξέρουμε όλα. Η μόνη περίπτωση να άλλαζε το ματς είναι να έβαζε Σαρφό-Βιγιαφάνες για να γίνει λίγο πιο γρήγορο το κέντρο. Ευθύνεται ο Σα Πίντο, όπως και του πιστώνεται η επιτυχία ότι βρίσκεται στην 1η θέση».

Τι φταίει και δεν έρχονται τα αποτελέσματα: «Φοβάμαι πως ο λόγος που χάσαμε το πρωτάθλημα πέρσι, να είναι ο λόγος που θα το χάσουμε και φέτος. Οι επιθετικοί των άλλων ομάδων έχουν 25 γκολ και εμάς 6-7. Αυτό φαίνεται στους δύσκολους αγώνες. Δεν μπορεί τα μόνιμα γκολ σου, να τα παίρνεις από άλλους ποδοσφαιριστές».

Αν θεωρεί πως ο Σα Πίντο πρέπει να απομακρυνθεί από τον πάγκο: «Δεν είναι σωστό να το πω αυτό. Η χρονική συγκυρία που έκανε αυτή τη δήλωση όμως, είναι εντελώς αρνητική και προστίθεται πάνω στα αγωνιστικά θέματα που έχει η ομάδα. Όποια απόφαση και να πάρει η διοίκηση, εμείς είμαστε μαζί τους. Η ομάδα είναι πρώτη. Ο Σαρφό δεν του κάνει, ο Σατσιάς δεν του κάνει. Έτσι είναι αυτός ο προπονητής. Πρέπει να το αποδεχτούμε».

Αυτή την φορά συμφωνούν οι περισσότεροι ότι πρέπει να φύγει: «Ζω κι εγώ εντός του κόσμου, ήμουν γήπεδο και βλέπω το κλίμα το οποίο εντάθηκε με το επεισόδιο με οπαδό και τις δηλώσεις του»

Για τον Τομανέ: «Διερωτώμαι πως τον ήθελαν δύο προπονητές και ο Μιλόγεβιτς και ο Σα Πίντο που ήταν και προπονητές του. Είναι καλός αλλά δεν μπορεί να κάνει την διαφορά».

Για το μήνυμα στήριξης στον κ. Ντίνο Ιορδάνου: «Αισθάνθηκα την ανάγκη να το κάνω γιατί είδα το Podcast και αυτά που ακούς από τον Πετράκη Χατζηθωμά που ήταν συμπαίκτες στον Παγκύπριο. Ένας παιδικός μου φίλος ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ που ζει στην Αμερική και είναι στην Κύπρο, μου είπε τα καλύτερα. Ότι προχώρησε στην ζωή του με βάση την μόρφωση, την εξυπνάδα και τις επενδυτικές δραστηριότητες του και είναι συγκροτημένο μυαλό. Είναι ένας άνθρωπος 74 χρόνων που έφυγε το 1969 ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ και αισθάνομαι ότι πρέπει να του συμπαρασταθούμε. Ήθελα να στείλω ένα μήνυμα για να κρατήσει το ενδιαφέρον του μετά από ένα δημοσίευμα που είδα και προκάλεσε αναταραχή στον κόσμο»