Μετά τις δύο ήττες στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το απόγευμα της Τετάρτης την πρώτη του νίκη στα φετινά πλέι-οφ. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν εύκολα 3-0 του Άρη στο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, χάρη στα γκολ των Ελ Κααμπί (6′), Ποντένσε (60′) και Καρβάλιο (89′) έφτασαν τους 60 βαθμούς, αφήνοντας τον Άρη στους 48, μετά το δικό του 2/2 σε αυτή την έξτρα διαδικασία του πρωταθλήματος. Ακόμη μια καλή εμφάνιση για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που είχε τις ευκαιρίες και για μεγαλύτερο σκορ, με τον Ελ Κααμπί να έχει και χαμένο πέναλτι (41′). Πολύ κακός, άνευρος και ακίνδυνος επιθετικά ο Άρης, δεν απείλησε ποτέ την εστία του Τζολάκη και μοιραία δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι από το ματς, μένοντας χωρίς νίκη στην έδρα των Πειραιωτών από το 2002 και για 23 πλέον αγώνες (0-4-19).

Γρήγορο 1-0 και… τέλος

Ο Άρης βρήκε την πρώτη του και μοναδική ουσιαστική φάση στο ματς στο 2ο λεπτό, με το σουτ άουτ του Οντουμπάτζο. Λίγο μετά όμως, στο 6′, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ και δεν… ξανακοίταξε πίσω του. Μετά από σέντρα του Φορτούνη από δεξιά, ο Ελ Κααμπί νίκησε τον Ροζ στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0. Το γρήγορο προβάδισμα των γηπεδούχων αποδιοργάνωσε πλήρως τους κίτρινους, αφού τα όποια τακτικά σχέδιά τους πήγαν στα σκουπίδια. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν εύκολα τον έλεγχο του αγώνα και με τη μπάλα στα πόδια χωρίς πρόβλημα, έψαξαν με υπομονή το δεύτερο γκολ που θα «σφράγιζε» μάλλον το ματς.

Στο 16′ ο Ροντινέι έκανε ωραίο ελιγμό και διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Κουέστα απέκρουσε. Δύο λεπτά μετά, απευθείας φάουλ του Φορτούνη πέρασε άουτ, όπως και η κεφαλιά του Κάρμο στο 20′, μετά από κόρνερ του αρχηγού των Πειραιωτών. Στο 31′ οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμη καλή ευκαιρία μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, όμως το κοντινό σουτ του Χέσε μετά από γύρισμα του Φορτούνη, κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Στο 39′, μετά από υπέροχη πάσα του Γιόβετιτς στην αντεπίθεση, ο Ελ Κααμπί έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και κέρδισε το πέναλτι από τον Μπράμπετς, όμως στο 41′, ο Κουέστα έμεινε στη θέση του και μπλόκαρε σαν σε προπόνηση την αλα Πανένκα εκτέλεση του Μαροκινού φορ.

Το «κλείδωσε» ο Ποντένσε

Τίποτα απολύτως δεν άλλαξε στην εικόνα του ματς και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να διαχειρίζεται πολύ εύκολα το ματς, να μην απειλείται ούτε… κατά διάνοια και να κυκλοφορεί τη μπάλα με υπομονή. Στο 48′ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από ωραία ωραία συνεργασία Γιόβετιτς – Ποντένσε και μπαλιά του πρώτου, ο δεύτερος βρέθηκε σε θέση είτε για σουτ είτε για πάσα στον Ελ Κααμπί αλλά καθυστέρησε και κόπηκε. Νέα φάση στο 54′ με τους ρόλους να αντιστρέφονται, τον Πορτογάλο να πασάρει στον Μαυροβούνιο ο οποίος σούταρε δυνατά μετά από κοντρόλ, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε ξανά. Το 2-0 που κλείδωσε το ματς ήρθε τελικά στο 60′. Έξοχη ενέργεια και παράλληλη πάσα του Χέσε από δεξιά, ο Γιόβετιτς μοίρασε για τον Ποντένσε ο οποίος μετά από έναν ελιγμό, με ωραίο συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνία για το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Ελάχιστη σημασία έχουν όσα συνέβησαν από εκεί και έπειτα, με τους δύο προπονητές να κάνουν πολλές αλλαγές για να δώσουν ανάσες. Στο 74′ ο Κουέστα μπλόκαρε δυνατό σουτ του Γιόβετιτς, στο 81′ σουτ του Τσικίνιο πέρασε λίγο άουτ, όπως και αυτό του Φετφατζίδη στο 84′. Το μόνο που άλλαξε ως το τελικό σφύριγμα ήταν το τελικό σκορ, με τον Καρβάλιο να σκοράρει από κοντά στο 89′, μετά από γύρισμα του Ρίτσαρντς από αριστερά, για το 3-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 
Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ (4-2-2-2): Τζολάκης, Ροντινέι (86′ Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς, Χέσε, Τσικίνιο, Ποντένσε (71′ Μαρτίνς), Φορτούνης (71′ Μασούρας), Γιόβετιτς (82′ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (82′ Ελ Αραμπί).
Άρης (Άκης Μάντζιος / 4-2-3-1): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ρoζ (46′ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (46′ Γκαρθία), Βερστράτε, Σουλεϊμάνοφ (78′ Φετφατζίδης), Νταρίντα, Σαβέριο (46′ Ζαμόρα), Μορόν (67′ Ανσαριφάρντ).
Διαιτητής: Ερίκ Βατελιέ (Γαλλία)
Βοηθοί: Χικάμ Ζακρανί (Γαλλία), Αλέξις Ογκέρ (Γαλλία)
Τέταρτος: Φώτιος Πολυχρόνης (Πιερίας)
VAR: Μπενουά Μιλό (Γαλλία)
AVAR: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας)