Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο τεχνικός διευθυντής του Εθνικού, Απόστολος Μακρίδης.

-Για τον χθεσινό αγώνα με τον Απόλλωνα: «Έχουμε μόνο ισοπαλίες φέτος με τον Απόλλωνα, το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι ισοφαριστήκαμε δύο φορές στις καθυστερήσεις. Είναι λίγο δύσκολα αυτά τα παιχνίδια για τους ποδοσφαιριστές».

-Για τους Καμπρέρα-Ηλία: «Υπάρχει υγιής ανταγωνισμός. Έχουν πετύχει μαζί περισσότερα γκολ απ’ ότι ολόκληρες ομάδες. Είναι ευλογία να έχεις αυτούς τους ποδοσφαιριστές, μας έχουν βοηθήσει αφάνταστα. Όλοι οι παίκτες βοήθησαν, έγινε πολύ καλή προσπάθεια φέτος, η ομάδα στελεχώθηκε με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και καλούς χαρακτήρες, πάντα με τη βοήθεια των προπονητών που πέρασαν».

-Για τον Καμπρέρα και το πώς επιλέχθηκε το περασμένο καλοκαίρι: «Μέχρι και bullying δέχθηκα για τον Καμπρέρα, επειδή προερχόταν από ένα πρωτάθλημα κατώτερο από το δικό μας, της Μάλτας. Είναι χαμηλή η αμοιβή του, όσα παίρνει το χρόνο τα παίρνουν άλλοι ποδοσφαιριστές σε ένα μήνα. Μπορεί να παίξει σε κάθε ομάδα στην Κύπρο. Αυτό που βλέπω στην προπόνηση, το βλέπω και στα παιχνίδια. Δεν… καταλάβει τίποτα. Αλλά και ο Μάριος Ηλία κάνει την πιο καλή σεζόν στην καριέρα του. Έδεσαν μαζί».

-Αν ο Εθνικός θα καταφέρει να τον κρατήσει: «Γίνονται οι προσπάθειες να τον κρατήσουμε. Έχουμε οψιόν μέχρι τις 31 Μαΐου, ανέρχεται στις 180 χιλιάδες ευρώ. Δεν σας κρύβω ότι υπάρχουν προτάσεις κι εκτός Κύπρου. Θα χρειαστεί μεγάλο κονδύλι να τον κρατήσουμε, βάσει και του χαμηλού του συμβολαίου».

-Για τον Μάριο Ηλία: «Έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε προτάσεις. Αν μετά από τέτοια χρονιά κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα, τότε τι να πω…».

-Για την αποχώρηση του Μαρίνου Σατσιά: «Ήταν μια απόφαση από κοινού. Από τη στιγμή που δεν θα έμενε και του χρόνου, ήθελε να αφήσει στην ομάδα το χρόνο να προγραμματιστεί. Δεν βλέπω πίσω αλλά μόνο μπροστά».

-Για την επόμενη σεζόν: «Ο Εθνικός έγινε ελκυστικός προορισμός γιατί εκπέμπει υγεία, ξέρεις ότι θα πληρωθείς του 28 του μήνα και γι’ αυτό το μπάτζετ μας είναι τόσο όσο για να ανταπεξέλθουμε. Δεν θα ξεφύγουμε του χρόνου. Το πρόβλημα είναι ποιοι θα μείνουν, ήδη ξεκίνησε ο προγραμματισμός. Θα ήταν αυτοκτονία να μην κρατήσουμε αρκετούς, θα γίνουν κάποιες αλλαγές. Ανεβαίνουν όμως τα ποσά την επόμενη σεζόν με τις οψιόν που υπάρχουν. Θα μείνει ένας κορμός, πέρυσι δεν είχαμε γιατί ανεβήκαμε από τη 2η κατηγορία. Είμαστε σε καλό δρόμο, μέχρι τέλος Απριλίου θα έχουμε καταλήξει στο ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν. Ήδη κάναμε κάποιες κινήσεις και μιλάμε με ποδοσφαιριστές από Κύπρο κι εξωτερικό».

-Για τον νέο προπονητή: «Θα ασχοληθούμε με τον νέο προπονητή τον Μάιο. Δεν έχω… κολλήματα αν θα είναι ξένος ή Κύπριος».