Ο Τζοέλ Εμπίντ παραμένει εκτός δράσης, ωστόσο πλέον μοιάζει όλο και πιο πιθανό να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα επιστροφής που τέθηκε μετά την επέμβασή του στο αριστερό γόνατο και να επιστρέψει για τους τελευταίους αγώνες της κανονικής περιόδου.

Πιστεύω ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα να επιστρέψει πριν από τα play-in, playoffs” δήλωσε ο τεχνικός των Σίξερς, Νικ Νερς, προσθέτοντας πάντως ότι “όπως ξέρετε έχει ξεκινήσει προπονήσεις. Υποθέτω ότι είναι καλύτερα κάθε μέρα. Προσπαθούμε να είναι δυνατός και με αυτοπεποίθηση ώστε να συνεχίσει. Εξακολουθεί πάντως να είναι εκτός επ’ αόριστον”.

Ο Εμπίντ ήταν το φαβορί για το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου πριν τραυματιστεί, αφού είχε 35.3 πόντους, 11.3 ριμπάουντ, 5.7 ασίστ, 1.1 κλεψίματα και 1.8 κοψίματα μέσο με 36.6% στα τρίποντα σε 34 λεπτά συμμετοχής. Ο τραυματισμός του στο γόνατο ωστόσο τον έθεσε εκτός κούρσας για το βραβείο (αφού ήταν δεδομένο ότι δεν θα έπιανε το όριο των 65 αγώνων), ενώ παράλληλα καταπόντισε και τους Σίξερς, οι οποίοι με τον Εμπίντ στην σύνθεσή τους πάλευαν για μία θέση στην πρώτη 3αδα και πλέον έχουν πέσει στην 8η θέση, που οδηγεί στα play-in.