Το περασμένο καλοκαίρι ο 19χρονος μεσοεπιθετικός, Αρντά Γκιουλέρ, ο οποίος προέρχεται από τα «σπλάχνα» της Φενέρμπαχτσε μεταπήδησε έναντι 20 εκατ. ευρώ στην Ρεάλ Μαδρίτης. Τα «καναρίνια» ρίχνουν μεγάλο βάρος στις ακαδημίες τους σε μια προσπάθεια να αναδείξουν νέα ταλέντα τα οποία θα αποφέρουν χρήματα στα ταμεία της ομάδας ακολουθώντας το παράδειγμα του Γκιουλέρ.

Ένα από τα ονόματα που ακούγονται εδώ και αρκετούς μήνες είναι και και του Μεμέτ Τζαν Γκιούλερερ. Πρόκειται για 18χρονο σέντερ μπακ (γεννημένος στις 29/05/2005) τον οποίο παρακολούθησε δια ζώσης ο Φατίχ Τερίμ στην επικράτηση της ομάδας Κ19 του Παναθηναϊκού (3-0) κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο διεθνούς τουρνουά.

Στη Φενέρμπαχτσε θεωρούν πως σύντομα ο Γκιούλερερ θα πάρει ευκαιρίες με την πρώτη ομάδα, με την οποία κάνει προπονήσεις από το ξεκίνημα της σεζόν. Mάλιστα τούτο θα είχε ήδη συμβεί, όμως ένας τραυματισμός κράτησε πίσω τον νεαρό ποδοσφαιριστή.

Ο ύψους 1.87 Τούρκος στόπερ, εκτός από τον Παναθηναϊκό, βρίσκεται στα ραντάρ των Λιλ και Αντβέρπ που τον παρακολουθούν στενά μέσω σκάουτ. Ειδικά η γαλλική ομάδα εδώ και αρκετά χρόνια εμπιστεύεται Τούρκους ποδοσφαιριστές.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για έναν στόπερ με πολύ καλές τοποθετήσεις, ικανότατο στο ψηλό παιχνίδι, ο οποίος μπορεί να συνεισφέρει και στο build up της ομάδας του.

Ο Γκιούλερερ υπέγραψε συμβόλαιο με την Φενέρμπαχτσε τον Ιούλιο του 2022, ωστόσο εκτιμάται πως σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός ενδιαφερθεί σφόδρα για την απόκτηση του θα έχει τον πρώτο λόγο ελέω Φατίχ Τερίμ.