Νέα δεδομένα έχουν διαμορφωθεί στον πρώτο όμιλο του πρωταθλήματος β’ κατηγορίας και η «μάχη» για την άνοδο έχει πάρει ομολογούμενος…άγρια τροπή. Μόνο και μόνο από το γεγονός ότι ο 1ος στην βαθμολογία έχει μόλις 6 βαθμούς διαφορά από τον 4ο αυτό λέει πολλά.
Έχουν απομείνει μόλις τέσσερεις αγωνιστικές για το φινάλε και ουσιαστικά Ομόνοια 29ης Μαΐου, ΕΝΠ, Ομόνοια Αραδίππου και Ολυμπιακός διεκδικούν τα τρία εισιτήρια που οδηγούν στα μεγάλα σαλόνια. Στους αγώνες αυτούς οι τέσσερεις διεκδικήτριες θα τεθούν αντιμέτωπες σε αναμετρήσεις οι οποίες θα κρίνουν πολλά.
Βέβαια, υπάρχουν και άλλες τέσσερεις ομάδες οι οποίες μπορεί να είναι βαθμολογικά αδιάφορες αλλά θα παίξουν για το γόητρο τους. Δεν χωράνε περιθώρια λάθους για τους πρωτοπόρους απέναντι στις ομάδες αυτές αφού στο τέλος μπορεί να αποδειχθούν μοιραία.

Η πρωτοπόρος ομάδα του Νεντίμ Τούτιτς, είναι στην κορυφή, στο +3 πλέον και στις τρεις επόμενες αγωνιστικές θα βρει απέναντι της όλους τους άμεσους διεκδικητές. Οι δύο αγώνες είναι στην έδρα της η οποία έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής…κάστρο με τον κόσμο στο πλευρό της και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 29Μ:

11Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ομόνοια 29Μ-ΕΝΠ

12Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΟλυμπιακόςΟμόνοια 29Μ

13Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ομόνοια 29Μ-Ομόνοια Αραδίππου

14Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Αγία Νάπα-Ομόνοια 29Μ

Η ομάδα του Παραλιμνίου δέχθηκε την ήττα από την Ομόνοια Αραδίππου και έχασε την κορυφή αλλά και βαθμολογικό αβαντάζ από την 3η και 4η θέση. Η διαφορά εκεί έχει μειωθεί στον ένα και τους τρεις βαθμούς. Με το ντέρμπι κορυφής να πλησιάζει κόντρα στην πρωτοπόρο Ομόνοια 29ης Μαΐου, η ομάδα του Νταβίντ Κανέδα είναι με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει άμεσα να νικήσει για να μην πέσει κι’ άλλο βαθμολογικά. Με τυχόν της νίκη η ΕΝΠ έχει την ευκαιρία της αφού οι υπόλοιποι αγώνες είναι στο…χέρι της εάν παρουσιαστεί όπως πρέπει πάντοτε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΠ:

11Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ομόνοια 29Μ-ΕΝΠ

12Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΕΝΠ-FREEDOM24 ΕΝΥ Διγενής

13Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Πέγεια 2014-ΕΝΠ

14Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΕΝΠ-ΑΣΙΛ

Το σύνολο του Χιούγκο Μαρτίνς πέτυχε σπουδαία νίκη επί της ΕΝΠ και απέδειξε ότι δεν θα τα βάλει κάτω για το εισιτήριο της ανόδου. Έχει τις επόμενες αγωνιστικές η ομάδα δύο αγώνες με ομάδες της πρώτης 4άδας και δύο με τις «αδιάφορες» βαθμολογικά ομάδες. Εάν δεν σκοντάψει όντας φαβορί απέναντι σε αυτές και μείνει αήττητη στα ντέρμπι τότε θα έχει μεγάλες πιθανότητες για την άνοδο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ:

11Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ομόνοια Αραδίππου-Ολυμπιακός

12Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Αγία Νάπα-Ομόνοια Αραδίππου

13Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ομόνοια 29Μ-Ομόνοια Αραδίππου

14Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ομόνοια Αραδίππου-FREEDOM24 ΕΝΥ Διγενής

Ο Ολυμπιακός έχει βαθμολογικά το πιο δύσκολο έργο και από τις τρεις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη 4άδα. Είναι στην 4η θέση με 47 βαθμούς και βρίσκεται στο -2 από την άνοδο. Έχει δύο συνεχόμενα ντέρμπι τα οποία θα κρίνουν εάν μπορεί η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου να ανταπεξέλθει στην «μάχη» για επάνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Εάν τα καταφέρει τότε θα είναι στα χέρια του αφού οι δύο τελευταίες αγωνιστικές είναι κόντρα σε ΑΣΙΛ και Πέγεια 2014.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ:

11Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ομόνοια Αραδίππου-Ολυμπιακός

12Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΟλυμπιακόςΟμόνοια 29Μ

13Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: FREEDOM24 ΕΝΥ Διγενής-Ολυμπιακός

14Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ολυμπιακός-Πέγεια 2014

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σόλωνας Κύπρου