Με μία σημαντική ανακοίνωση από τον εκτελεστικό πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών Σπύρο Νεοφυτίδη συνοδεύτηκε η ετήσια γενική συνέλευση του ΠΑ.Σ.Π. που πραγματοποιήθηκε χθες.

Ο κ. Νεοφυτίδης ενημέρωσε τα μέλη του Συνδέσμου ότι οι προσπάθειες για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών εν ώρα αγώνων τελεσφόρησαν και συνεπώς οι τελευταίοι αποκτούν μία ασφαλιστική ομπρέλα όταν αγωνίζονται. Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Νεοφυτίδης ευχαρίστησε την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για την ευαισθησία που έδειξε στο συγκεκριμένο ζήτημα, προχωρώντας στη λήψη της πιο πάνω απόφασης, μετά τα συνεχόμενα περιστατικά βίας εναντίον των ποδοσφαιριστών.

Πρόκειται για ένα μέτρο που απαίτησαν οι εκπρόσωποι των ποδοσφαιριστών της πρώτης κατηγορίας στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Π στις 18/01/2024. Όπως τόνισε ο κ. Νεοφυτίδης στη συνέλευση, ο ΠΑ.Σ.Π. δεν θα σταματήσει ποτέ τις προσπάθειες ώστε τα γήπεδα μας να καταστούν ασφαλείς χώροι για τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Νεοφυτίδης ανακοίνωσε την πραγματοποίηση του διεθνούς συνεδρίου για τις 5 Απριλίου στο St Raphael στη Λεμεσό, με διοργανωτή τη FIFPRO και τον ΠΑ.Σ.Π. Στο συνέδριο, ανάμεσα σε άλλα, θα γίνει συζήτηση για τη σημασία της σύμβασης του Saint Denis του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία συνυπέγραψε το 2017 ο ΚΟΑ, ωστόσο, δεν επικυρώθηκε από την κυπριακή κυβέρνηση. Ανάμεσα σε άλλα η σύμβαση προνοεί την εγκατάσταση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης υψηλής ανάλυσης τα οποία χρησιμοποιούνται σε περίπου 120 χώρες, αναφέρεται στον τρόπο δράσης των υπεύθυνων ασφαλείας, καθώς και στην απαγόρευση εισόδου σε οπαδούς που βρίσκονται υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ. Επίσης, στο συνέδριο θα γίνει παρουσίαση από πλευράς FIFPRO όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών.

Επιπλέον, στη γενική συνέλευση έγινε παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΠΑ.Σ.Π. από την υπεύθυνη του γραφείου και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Συνδέσμου κα. Σίλεια Βάσου, ο Λοΐζος Χρυσοστόμου, λειτουργός μάρκετινγκ, γραφείου τύπου και Social Media, αναφέρθηκε στην εφαρμογή BrainEye και τον τρόπο ψηφοφορίας των βραβείων για την περίοδο 2023/24 και ο Γιώργος Γεωργιάδης, εκ μέρους της GNG Accountants Limited, έκανε την παρουσίαση των οικονομικών καταστάσεων του Συνδέσμου για το 2022.

Τιμητικές πλακέτες και διπλώματα

Μπορεί να αποχώρησαν από την ενεργό δράση, αλλά ο ΠΑ.Σ.Π. δεν ξέχασε τους ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες που πρόσφεραν στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Ο λόγος για τη Μαρία Τουμάζου, τη Ραφαέλα Αντωνίου και τον Ανδρέα Κυπριανού, τους οποίους ο ΠΑ.Σ.Π. βράβευσε με την ολοκλήρωση της συνέλευσης. Επίσης παρέλαβαν τα διπλώματα τους όσοι παρευρέθηκαν στη γενική συνέλευση και είχαν παρακολουθήσει τα δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών του Συνδέσμου.