Η προφορική συμφωνία μεταξύ Βαγγέλη Μαρινάκη και Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ετοιμάζεται να πάρει σάρκα και οστά, με τον Ισπανό προπονητή να υπογράφει στον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2025.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αμέσως μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο της πειραϊκής ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη για την επέκταση του συμβολαίου του.

Ήταν μία κίνηση του μεγαλομετόχου των “ερυθρόλευκων” που έστειλε σαφές μήνυμα στο εσωτερικό της ομάδας, αλλά και βοήθησε στην πίστη και στην ψυχολογία των παικτών για την ιστορική νίκη – ανατροπή – πρόκρισης εις βάρος της ισραηλινής ομάδας στη Σερβία.

Πλέον, η προφορική συμφωνία μεταξύ προέδρου και προπονητή στον Ολυμπιακό ετοιμάζεται να πάρει σάρκα και οστά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τούτες τις ημέρες ετοιμάζονται τα συμβόλαια, σε συνεννόηση με τον μάνατζερ του Βάσκου τεχνικού και είναι θέμα ημερών να πέσουν οι υπογραφές από τον Ισπανό κόουτς.

Θα υπογράψει έως το 2025

Ο έμπειρος προπονητής θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2025, ενώ να θυμίσουμε πως η αρχική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ήταν για τετράμηνη συμφωνία, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο του 2024.

Τότε, ο Ολυμπιακός είχε βάλει στο τραπέζι δύο συμβόλαια, ένα τετράμηνης διάρκειας και ένα για 1,5 χρόνο και ο 63χρονος είχε επιλέξει το πρώτο. Τώρα, συμφώνησε να καθίσει στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας και την επόμενη περίοδο.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει εννέα παιχνίδια μέχρι σήμερα στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού με συγκομιδή επτά νίκες και δύο ήττες. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν τους Φερεντσβάρος (1-0, 1-0), ΠΑΟΚ (4-1), Αστέρα Τρίπολης (2-1), Παναιτωλικό (2-1), Βόλο (3-0) και Μακάμπι Τελ Αβίβ (6-1, εκτός έδρας) και ηττήθηκαν εντός έδρας από την Μακάμπι Τελ Αβίβ (1-4) και τον Παναθηναϊκό (1-3).