Είναι σίγουρο, ότι στο ντέρμπι με την Ομόνοια, θα προκύψει αθρόα παρουσία φίλων και οπαδών του ΑΠΟΕΛ.
Από εκεί και πέρα όμως, στο γήπεδο θα κριθεί η μεγάλη αναμέτρηση. Βασικά η απόδοση της ομάδας του Σα Πίντο αποτελεί το κριτήριο για το αν θα καταφέρει να φτάσει στον στόχο της.
Δεν μπορεί άλλωστε ο κόσμος να νικήσει την Ομόνοια από αγωνιστικής πλευράς. Για τούτο και θα χρειαστεί από τον προπονητή να βρει την ιδανική 11άδα και το επίσης ιδανικό πλάνο, για να έρθει το ποθητό αποτέλεσμα.
Όπως επίσης, οι ποδοσφαιριστές να θυμηθούν τις καλές τους εμφανίσεις και να μην επαναλάβουν το α΄ημίχρονο με τον Άρη, όταν έκαναν μία προβληματική εμφάνιση.
Το πως θα παρατάξει την ομάδα του ο Πορτογάλος προπονητής, είναι θέμα το οποίο ενδιαφέρει. Ειδικά, αν θα θελήσει να προβεί σε αλλαγές προσώπων, συγκριτικά με το πως συνήθισε να παρατάσσει το φετινό ΑΠΟΕΛ.
Πλην του Τσεπάκ που θα επιστρέψει στην 11άδα (δεξιά στην άμυνα), υπάρχει πάντα και ο προβληματισμός για τη μεσαία γραμμή που αδυνατεί να είναι παραγωγική, όπως και η θέση του Μαρκίνιος αριστερά στην επίθεση.
Βασικά, είναι η περίπτωση του Λούκας Βιγιαφάνες. Όσο ο Αργεντινός είναι κάτω σε απόδοση, επηρεάζεται όλη η ομάδα. Πρόκειται όμως για ένα ιδιαίτερα ποιοτικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος στην καλή του μέρα, μπορεί να είναι η ηγετική μορφή όλης της ομάδας.
Μέχρι την τελευταία προπόνηση (βλέπε Παρασκευή) θα καταλήξει ο Σα Πίντο στην 11άδα με την πρόβλεψη να μην διαφοροποιεί αισθητά το συνηθισμένο σκηνικό.
Αναφορικά με την προσέλευση των φιλάθλων, η προπώληση συνεχίζεται. Είναι πάντως, απόλυτα εφικτό σενάριο να δουν οι ποδοσφαιριστές και τις τρεις κερκίδες γεμάτες κάτι που σημαίνει 14-15 χιλιάδες.