Το balla.com.cy ήρθε σε επικοινωνία με τον προπονητή της Αναγέννησης Δερύνειας, Νίκο Νικολάου ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας την προηγούμενη αγωνιστική. Σχολίασε τη νίκη κόντρα στον Ηρακλή Γερολάκκου και το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής επί του πρωτοπόρου Χαλκάνορα. Ακόμα, ανέλυσε την συνέχεια του πρωταθλήματος αφού η ομάδα του βρίσκεται στην 2η θέση και θέλει να πετύχει τον πολυπόθητο στόχο της ανόδου.

Για το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας που συνδυάστηκε με νίκη 2-0 κόντρα στον Ηρακλή Γερολάκκου;
«Είναι πολύ σημαντικό το ότι ξεκινήσαμε με τρεις βαθμούς, το χρειαζόμασταν για να μεγαλώσει η απόσταση από τις πιο κάτω ομάδες, δηλαδή Σπάρτακο και ΑΠΕΑ που είχαν και μεταξύ τους παιχνίδι. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών μου, χρειαζόμαστε όμως αρκετή δουλειά. Οι παίκτες προσπαθούν να αφομοιώσουν αυτά που ζητώ και την φιλοσοφία μου. Ήταν αρκετά δύσκολο το ματς. Στα πρώτα λεπτά ο Ηρακλής έχασε ευκαιρίες και ήταν πολύ απειλητικός. Τους δίνω τα εύσημα μου διότι παλεύουν όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως του ότι ουσιαστικά είναι αδιάφοροι βαθμολογικά».

Για το επόμενο παιχνίδι που είναι το ντέρμπι κόντρα στον πρωτοπόρο Χαλκάνορα εκτός έδρας:
«Θεωρώ ότι εμείς καιγόμαστε περισσότερο για τη νίκη από τον Χαλκάνορα αφού έχουν απόσταση ασφαλείας δέκα βαθμών από την 4η θέση. Ο στόχος είναι οι τρεις βαθμοί και μόνο που θα μας βοηθήσουν για την συνέχεια της προσπάθειας που γίνεται για άνοδο. Θεωρώ ότι εάν σκεφτόμαστε τον τίτλο θα αποπροσανατολιστούμε και δεν πρέπει να γίνει αυτό. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια και πρέπει να είμαστε σοβαροί για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε το στόχο να ανεβούμε στην β’ κατηγορία».

Ανάλαβες την ομάδα στην τελική ευθεία, ουσιαστικά για 7 αγώνες. Πόσο δύσκολο είναι για εσένα το γεγονός αυτό;
«Σίγουρα είναι αρκετά δύσκολο να δουλέψεις τα πράγματα που έχεις στο μυαλό και σου την φιλοσοφία σου για να τα περάσεις στους ποδοσφαιριστές σου. Πιστεύω στο ρόστερ που διαθέτει η ομάδα και είμαι σίγουρος ότι εάν είμαστε αυτοί που πρέπει μπορούμε να φέρουμε εις πέρας τον στόχο της ανόδου».

Για το πρόγραμμα τον επόμενων αγωνιστικών μέχρι το τέλος όπου θα υπάρξουν μεγάλες «μάχες» για τα εισιτήρια που οδηγούν στην β’ κατηγορία:
«Το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ δύσκολο και πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Όπως είπα και πριν δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τον τίτλο αλλά να έχουμε το μυαλό μας στη νίκη και τίποτα άλλο. Έχουμε συνεχόμενα ντέρμπι και όλα απαιτούν την αναμενόμενη προσοχή».

Σχόλιο για το συμβούλιο της ομάδας και κάλεσμα στον κόσμο της Αναγέννησης Δερύνειας:
«Οι άνθρωποι εδώ της ομάδας κάνουν μία αξιοθαύμαστη προσπάθεια την οποία βλέπω από την ημέρα που ανέλαβα. Καλώ τον κόσμο της ομάδας που δεν έχουμε παράπονο αφού μας στηρίζουν, να είναι πιο κοντά σε αυτά τα σημαντικά παιχνίδια που έρχονται για να μας σπρώξουν να πάρουμε την πολυπόθητη άνοδο στην β’ κατηγορία».

Σόλωνας Κύπρου