Τεράστια νίκη της Φούλαμ επί της Τότεναμ με 3-0, εκπληκτικό κοουτσάρισμα του Μάρκο Σίλβα, πρώτος «άσος» στο «Κρέιβεν Κότατζ», σε 90άλεπτο μεταξύ τους, μετά το 2011! Σκόρερ ο Μουνίζ και ο Λούκιτς, από μία ασίστ τα δύο ακραία μπακ των γηπεδούχων. Δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου, που θα μπορούσε στο τέλος της ημέρας να είναι… 4η. Εν τέλει, βρίσκεται στο -2 από την Άστον Βίλα και κοιτά και προς τα κάτω, για να δει αν την απειλεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Φούλαμ αποτελεί μία από τις καλύτερες ομάδες της Premier League από την αλλαγή του ημερολογιακού έτους και έπειτα.

Δεν είναι τυχαίο πως σε αυτό το διάστημα έχει κερδίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πως «διέλυσε» την Μπράιτον στο «Κρέιβεν Κότατζ», πως ο Μάρκο Σίλβα έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη διοίκησης και κόσμου, αναφορικά με το αν η ομάδα του βαδίζει σε σωστά μονοπάτια.

Και αν κάποιοι είχαν τις αμφιβολίες του, αρκεί να έχει παρακολουθήσει κανείς την συνάντηση με την Τότεναμ, στο «σπίτι» της. Σε μία έδρα δηλαδή, που δεν την είχε κερδίσει ποτέ, από το 2011, σε 90άλεπτο, σε όλες τις διοργανώσεις. Και το έπραξε, 11 χρόνια μετά, ούσα κυρίαρχη από την αρχή μέχρι το φινάλε.

Απείλησε δις στο 10ο και το 11ο λεπτό, με τον Μουνίζ και τον Λούκιτς, δεν αγχώθηκε με το σουτ του Σον στο 25ο λεπτό, και ανταμείφθηκε για τη λογική της, τρία λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Κυκλοφόρησε υπέροχα την μπάλα, ο Ρόμπινσον βρήκε τον Μουνίζ και το 6ο του γκολ μετά την άφιξή του στο Λονδίνο, ήταν γεγονός. Η Τότεναμ πήγε με την πλάτη στον τοίχο στα αποδυτήρια, αλλά έμοιαζε να μην… ξαναβγήκε ποτέ!

Με την έναρξη της επανάληψης, η Φούλαμ ήταν επικίνδυνη με στατικές φάσεις, για να φτάσουμε στο 49’ και να γίνει το 2-0. Τρομερή μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και γκολ από τον Λούκιτς, ο οποίος αξιοποίησε με το… γόνατο, την ασίστ του Καστάν.

Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να θέλουν, αλλά να μην μπορούν, δεχόμενοι και τρίτο γκολ από τον Μουνίζ, στο 60ο λεπτό. Δεν βρήκαν ποτέ το γκολ που θα τους έβαζε και πάλι στην αναμέτρηση και ηττήθηκαν για πρώτη φορά εκτός έδρας, εντός του 2024!

Κάπως έτσι, έμειναν στους 63 βαθμούς, με την Άστον Βίλα να είναι στην 4η θέση και τους 55. Αμφότερες έχουν δώσει από 28 αναμετρήσεις, όπως και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που απέχει δύο νίκες από το σύνολο του Άγγελου Ποστέκογλου. Όλα ανοιχτά πλέον, πόσω δε μάλλον από την στιγμή που οι Λονδρέζοι θα συναντήσουν Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ και Λίβερπουλ, στις 10 επόμενες αγωνιστικές!

ΦΟΥΛΑΜ: Λένο, Ρόμπινσον, Μπάσεϊ, Καστάιν (81’ Τετέ), Ανταραμπιόγο, Παλίνια, Λούκιτς (81’ Ντε Κόροδβα Ριντ), Ιβόμπι (81’ Ριντ), Περέιρα (72’ Γουίλσον), Γουίλιαν, Μουνίς (64’ Χιμένες)

ΤΟΤΕΝΑΜ: Βικάριο, Πόρο, Ουντόγκι, Ντραγκουσίν, Ρομέρο, Μπισουμά (66’ Μπεντανκούρ), Σαρ (66’ Βέρνερ), Κουλουσέβσκι, Τζόνσον (80’ Ριτσάρλισον), Μάντισον (66’ Χόιμπιεργκ), Σον (87’ Λο Σέλσο).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ