Χωρίς να εντυπωσιάσει η Ρόμα νίκησε με 1-0 την Σασουόλο φέρνοντας εις πέρας το πολύ απαιτητικό πρόγραμμα που είχε τον τελευταίο καιρό. Στο -3 από την τετράδα η ομάδα από την αιώνια πόλη. Στην ζώνη του υποβιβασμού παραμένει η Σασουόλο.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ίσως ένα από τα χειρότερα φετινά στα παιχνίδια της Serie A’. Ο ρυθμός ήταν αργός, τα λάθη ήταν διαδοχικά με τις ομάδες να μην μπορούν να απειλήσουν ή έστω να προσεγγίσουν την αντίπαλη εστία. Η μόνη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν μία κεφαλιά του Λουκάκου στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από εκτέλεση κόρνερ που πέρασε εκτός εστίας του Κονσίλι. Η Σασουόλο ό,τι έκανε ήταν κυρίως στην κόντρα καθώς αμύνονταν βαθιά έχοντας στόχο να χαλάσει το παιχνίδι του αντιπάλου και μετά να φτιάξει το δικό της αν βρει τις προϋποθέσεις.
Στο 50’ ο Πελεγκρίνι έκανε πολύ ωραία κίνηση συγκλίνοντας προς τον άξονα και πλάσαρε πανέμορφα στην γωνία του Ιταλού τερματοφύλακα για το 1-0 της ομάδας του Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Στο 57’ κεφαλιά του Λουκάκου από κοντά πέρασε έξω. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ράσιτς σούταρε με τον Σβίλαρ να διώχνει στην γωνία του, ενώ στο 72’ ο Λουκάκου βγήκε μόνος του στην περιοχή της Σασουόλο αλλά πλάσαρε έξω. Στο 75’ ο Μπαλτάντζι ανάγκασε τον Κονσίλι σε διπλή επέμβαση. Στο 80’ ο Μπαϊράμι γύρισε την σέντρα από τα δεξιά με τον Γιορέντε να βάζει το πόδι του και κατόπιν επεμβάσεως του τερματοφύλακα της Ρόμα η μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπολόκα την έστειλε ψηλά. Δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90’ ο Μπαλτάντζι ξανά πάτησε ακόμα μία φορά περιοχή και σούταρε συγκλίνοντας στον άξονα αλλά στην αγκαλιά του Κονσίλι.

ΡΟΜΑ: Σβίλαρ, Κάρσντορπ (70’ Τσελίκ), Μαντσίνι, Γιορέντε, Σπινατσόλα (37’ Ανχελίνο), Κριστάντε, Παρέδες, Πελεγκρίνι, Αουάρ (70’ Μπαλτάντζι), Ελ Σαράουι (86’ Χουσέιν), Λουκάκου (86’ Αζμούν)

ΣΑΣΟΥΟΛΟ: Κονσίλι, Πέντερσεν, Έρλικ, Φεράρι, Βίτι (86’ Τρεσόλντι), Ράσιτς (72’ Μπολότσα), Ομπιάνγκ (72’ Βολπάτο), Ενρίκε, Ντεφρέλ (79’ Μουλατιέρι), Λορεντί, Πιναμόντι (78’ Μπαϊράμι)