Η ΑΕΚ πήρε άλλη μία νίκη και… ακούστε το καλά: πάει για πρωτάθλημα. Τι κι αν οι βαθμολογικές αποστάσεις είναι τόσο μικρές, που δεν της επιτρέπουν να έχει εξασφαλίσει καν το ευρωπαϊκό εισιτήριο; Δεν κοιτάει προς τα κάτω, παρά μόνο το πώς θα ανέβει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, εκεί που ελπίζει να βρεθεί την επόμενη αγωνιστική.
Ναι, αυτή η ΑΕΚ, διαβάστε το, σκέφτεται μόνο το πρωτάθλημα. Το δείχνει, το… φωνάζει μέσα στο γήπεδο. Τρία διπλά στα πλέι οφ σε Πάφο, ΓΣΠ και «Αντώνης Παπαδόπουλος», είναι τεράστια υπόθεση. Δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση από κάθε άλλη ομάδα και έξι ματς πριν από το φινάλε, βρισκόμενη μόλις στο -1 από την κορυφή, έχει τουλάχιστον τις ίδιες πιθανότητες για τον τίτλο με τους υπόλοιπους διεκδικητές.
Οι ήττες του ΑΠΟΕΛ και του Άρη της πρόσθεταν επιπλέον πίεση, την οποία διαχειρίστηκε όπως ακριβώς έπρεπε. Έχει δίκιο ο Ραν Μπεν Σιμόν πως η ΑΕΚ δεν έδειξε τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει σε προηγούμενα παιχνίδια, αλλά… τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Ουδείς θα θυμάται τις εμφανίσεις στο άμεσο μέλλον, παρά μόνο το τι «γράφει» το τελικό αποτέλεσμα.
Κι αυτό που… έγραψε, χωνέψτε το, μεταφράζεται στο ότι η ΑΕΚ πάει για πρωτάθλημα. Ποιος θα το ‘λεγε και ποιος θα το πίστευε, όταν στις 5 Νοεμβρίου 2023 είχε βρεθεί στην 8η θέση και στο -10 από την κορυφή. Λίγοι, πολύ λίγοι. Δικαιολογημένα. Βήμα βήμα όμως, όπως έπρεπε, έχοντας τον κατάλληλο «οδηγό» στο τιμόνι, κατάφερε να πετύχει ένα «come back», που αν ολοκληρωθεί θα μιλάμε για ΤΟΝ άθλο.
Ποιος θα το πίστευε, αλήθεια, αλλά πλέον… πιστέψτε το, η ΑΕΚ πάει φουλ για πρωτάθλημα!!!

Υ.Γ. Γκολάρα από Τόνγκια, συγκίνηση για την αναφορά του στο φίλο του. Μπράβο ρε μάγκα.

Υ.Γ 1. Ποιος να το περίμενε; Ο Ερερίν έκανε την απόκρουση του αγώνα και… ποιος ξέρει, ίσως να μνημονεύεται κι ως η απόκρουση του… πρωταθλήματος!

Υ.Γ 2. Ο τίτλος πλέον περνάει (και) από την «Αρένα»…

Υ.Γ 3. Η ΑΕΚ πάει για πρωτάθλημα. Το είπαμε;

Ανδρέας Βεντούρης