Όπως το έκανε απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας πριν από λίγο καιρό, έτσι και τώρα κόντρα στη Φόρεστ, η Λούτον «χτύπησε» στο φινάλε για να πάρει σημαντικό βαθμό στην επιχείρηση σωτηρίας! Αν και η εικόνα της ήταν κάτω του μετρίου, έφτασε από το πουθενά στο τελικό 1-1 με γκολ στο 90′, αντιδρώντας μετά και το πάθημα από την Μπόρνμουθ. Η Μπέρνλι θυμήθηκε το αίσθημα της νίκης περίπου τρεις μήνες μετά, επικρατώντας 2-1 της μαχητικής Μπρέντφορντ. 

Λούτον – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-1

Έπειτα από τέτοιο πάθημα μεσοβδόμαδα στο παιχνίδι με την Μπόρνμουθ, η Λούτον χρειαζόταν μια μεγάλη απάντηση. Δεν την έδωσε από τα πρώτα λεπτά όπως θα ήλπιζαν οι οπαδοί των νεοφώτιστων. Η Φόρεστ ξεκίνησε καλύτερα, η Λούτον άρχισε να παίρνει περισσότερο την κατοχή από το 10ο λεπτό και μετά, ωστόσο, η ομάδα του Νούνο Σάντο θα κατάφερνε να πάρει το προβάδισμα.

Στο 34′ ο Γκιμπς – Γουάιτ με ωραία λόμπα βρήκε προς το δεύτερο δοκάρι τον Γουντ που με προβολή έκανε το 1-0. Το σύνολο του Έντουαρντς βρήκε δίχτυα λίγο πριν την ανάπαυλα, αλλά ο Μενγκί είχε κάνει και χέρι προτού σκοράρει, με αποτέλεσμα να μη μετρήσει το γκολ του και το αβαντάζ των φιλοξενούμενων να διατηρηθεί.

Η Λούτον έπρεπε να δώσει μια αφορμή στον κόσμο της στο Kenilworth Road για να πιστέψει πως μπορούσε να υπάρξει μια διαφορετική κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο. Η Φόρεστ είχε καταφέρει να ελέγξει το ματς και ν’ αποκτήσει άνεση στον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόταν το παιχνίδι και απέτρεπε τους αντιπάλους της από τη δημιουργία κάτι αξιόλογου. Και παρά το γεγονός πως φαινόταν να μην υπάρχει γιατρειά για το σύνολο του Έντουαρντς, «χτύπησε» στο 90′! Από στατική φάση, έναν τρόπο με τον οποίο δείχνει να έχει έφεση στο σκοράρισμα, ο Μπέρι με γυριστό σουτ πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ για να γράψει το τελικό 1-1.

Μπέρνλι – Μπρέντφορντ 2-1

Η ανισορροπία που παρατηρείται ανάμεσα σε επίθεση και άμυνα στην Μπέρνλι είναι από τους κυριότερους λόγους που έχουν κάνει την ομάδα του Βινσέν Κομπανί να βρίσκεται εξ αρχής φέτος στη μάχη για τη σωτηρία. Απέναντι στην Μπρέντφορντ από το 5ο λεπτό οι «clarets» κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Βιτίνιο από τον Ρεγκιλόν, ο τελευταίος είδε και την απευθείας κόκκινη κάρτα και ο Μπρουν Λάρσεν από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0.

Επιθετικά ήταν καλή η Μπέρνλι, αμυντικά όμως ουδείς στο Turf Moor μπορούσε να μείνει ήρεμος. Ειδικά από τη στιγμή που ο Τόνεϊ δεν θα άφηνε την Μπρέντφορντ να «πέσει» αμαχητί. Ο Άγγλος επιθετικός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 25′ όταν ο Μούριτς πρόλαβε ίσα – ίσα πάνω στη γραμμή το κακό γύρισμα του Ο’Σέι και στη συνέχεια απέκρουσε το έξυπνο σουτ των «bees».

Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα η ομάδα του Τόμας Φρανκ κατάφερνε να παραμείνει στο κόλπο και να δείχνει στην Μπέρνλι ότι δεν θα ήταν εύκολο το απόγευμα κι ας είχε έναν παίκτη περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο. Στο 60ο λεπτό, ωστόσο, μια εξαιρετική επίθεση των γηπεδούχων έφτασε μέχρι τον Φοφανά στην περιοχή του Φλέκεν και το «τσιμπηματάκι» της μπάλας πάνω από τον πορτιέρε των «bees» έγραψε το 2-0 για το σύνολο του Κομπανί.

Ο Φρανκ έριξε στο ματς και τους Εμπουεμό και Μοπέ για να τα παίξει όλα για όλα και από σέντρα του πρώτου στο 83′ ο Άγιερ με φοβερή κεφαλιά μείωσε για τους φιλοξενούμενους σε 2-1. Προφανώς το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση και θάρρος στους φιλοξενούμενους και ο Μούριτς έπρεπε να βρίσκεται σε εγρήγορση στα λεπτά των καθυστερήσεων για τις απειλητικές καταστάσεις που έφτιαχνε η Μπρέντφορντ. Στο 90′ + 7′ μια σέντρα – σουτ κατέληξε στα δίχτυα των «clarets», αλλά έγινε ξεκάθαρο φάουλ στον τερματοφύλακα, οπότε το σκορ δεν άλλαξε και η Μπέρνλι πήρε την πρώτη της νίκη έπειτα από τις 23 του περασμένου Δεκέμβρη.