Σε παραδειγματική τιμωρία τριετής απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο σε τρεις οπαδούς της, προχώρησε η Άρσεναλ, ύστερα από τα ακραία υβριστικά συνθήματα σχετικά με τραγικά συμβάντα της ιστορίας της Λίβερπουλ, που οι ίδιοι παραδέχθηκαν ότι εκφωνούσαν στην πρόσφατη αναμέτρηση των Λονδρέζων με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Άρσεναλ κόντρα στη Λίβερπουλ για το Κύπελλο Αγγλίας τρεις οπαδοί των Κανονιέρηδων δεν δίστασαν να τραγουδήσουν συνθήματα που σχετιζόντουσαν με μερικές από τις πιο μεγάλες τραγωδίες της ιστορίας των Reds.
H Άρσεναλ σε σχετική ανακοίνωσή της καταδικάζει το περιστατικό: «Καταδικάζουμε σθεναρά αυτήν την αποκρουστική συμπεριφορά», ενώ σημειώνονται και οι κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσεις ο σύλλογος.
«Έχουμε συνεργαστεί στενά με την αστυνομία για να διασφαλίσουμε ότι ελήφθησαν γρήγορα μέτρα και χαιρετίζουμε τις εντολές απαγόρευσης του ποδοσφαίρου που εκδόθηκαν. Έχουμε μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής για συνθήματα σχετικά με τραγωδίες και θα διασφαλίζουμε πάντα ότι θα ληφθούν ισχυρά μέτρα εναντίον όσων κρίνονται ένοχοι για τέτοια συμπεριφορά».
Η ποινή της τριετής απαγόρευσης εισόδου σε γήπεδο έχει επαναληφθεί από το CPS σε οπαδούς που έχουν κριθεί ένοχοι για οποιαδήποτε κακοποίηση που αφορά κάποια τραγωδία , συμπεριλαμβανομένου ενός οπαδού της Τότεναμ που είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχη συμπεριφορά σε ένα αγώνα των «σπιρουνιών» με τη Λίβερπουλ πέρυσι.