Δείτε το πρόσωπο του Χάμπου Κυριάκου στην φωτογραφία.
Τραβήχτηκε αμέσως μετά το δεύτερο γκολ της Ομόνοιας, τότε που κατάλαβε και ο ίδιος αλλά και όλοι στον Απόλλωνα ότι θα χανόταν αυτό το σημαντικό ντέρμπι και η ομάδα θα έμενε σε μεγάλο βαθμό εκτός της πρώτης 6άδας.
Το λέμε συνεχώς ότι στο ποδόσφαιρο… ποτέ δεν λες ποτέ , αλλά βλέποντας τα πράγματα ρεαλιστικά τόσο εμείς και ειδικά εκεί στον Απόλλωνα καταλήγουν όλοι στο συμπέρασμα ότι οι ελπίδες για μια θέση στο α’ γκρουπ είναι απλά μαθηματικές και τίποτα περισσότερο.
Φάνηκε και σε αυτό το παιχνίδι το μεγάλο πρόβλημα του φετινού Απόλλωνα για το οποίο μίλησε και ο νυν προπονητής, μίλησε και ο υπηρεσιακός Άγγελος Τσολάκης, μίλησε και o Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ακόμα και ο Μογκντάν Αντόνε.
Αυτό δεν είναι άλλο από την δυσκολία να σκοράρει σε σημαντικά παιχνίδια, σε παιχνίδια ντέρμπι.
Και το μέγεθος αυτού του προβλήματος φαίνεται περισσότερο όταν η ομάδα βρίσκει ευκαιρίες σε ένα παιχνίδι και μάλιστα αρκετές.
Όπως έγινε κόντρα στην Ομόνοια. Ο Απόλλωνας κατέγραψε 13 τελικές προσπάθειες, είχε ποσοστό κατοχής 62%, μέτρησε 14 κόρνερ από τα οποία θα μπορούσαν να έρθουν γκολ αλλά πέτυχε μόλις ένα το οποίο δεν ήταν αρκετό για να του χαρίσει έστω και τον βαθμό που θα κρατούσε την διαφορά από την 6άδα στους 5 βαθμούς και οι πιθανότητες σαφέστατα θα ήταν περισσότερες.
Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να προετοιμαστούν για να δουν πως θα διαχειριστούν μια διαδικασία στο β΄ γκρουπ έχοντας χρόνο να κοιτάξουν και το χτίσιμο της ομάδας της νέας σεζόν και να περιμένουν να δουν τι θα γίνει με το Κύπελλο.

Χρίστος Χρίστου