Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο κορυφαίος των Μπακς στην νίκη τους με 123-85 επί των Χόρνετς. Μετά τον αγώνα αναφέρθηκε στο παιχνίδι στις δηλώσεις του, ωστόσο αρκούσε μία ερώτηση για να δώσει μία σπουδαία απάντηση.

Με τον παλαίμαχο NBAερ, Μπράντον Τζένινγκς, να τον ρωτάει τι ήταν αυτό που του έδωσε κίνητρο για να κατακτήσει δύο σερί βραβεία MVP του NBA το 2019 και το 2010, ο Γιάννης τόνισε ότι απλώς ήθελε να παίζει δυνατά, στάθηκε στην νέα γενιά που ασχολείται με τα social media, που – όπως τόνισε – “δεν είναι ο πραγματικός κόσμος“, στο ότι ο ίδιος αισθάνεται… σκουπίδι όταν μπαίνει στην διαδικασία να παρακολουθήσει τι γράφεται για αυτόν σε διάφορες πλατφόρμες και πως πλέον δεν τον επηρεάζουν όλα αυτά.

Αναλυτικά ο Γιάννης δήλωσε:

Για το σκεπτικό που είχε την διετία (2019-2020) που κατέκτησε σερί βραβεία του MVP της σεζόν: “Θα είμαι ειλικρινής. Όλοι περιμένουν να πω ότι ήμουν συγκεντρωμένος και στόχευα στο βραβείο. Προφανώς όταν ο Κόμπι με προκάλεσε στην offseason έγινε από ατύχημα. Νομίζω ότι έστελνε προκλήσεις σε παίκτες στο πλαίσιο διαφήμισης, όπως στον Τόμας και τον ΝτεΡόζαν. Τότε το είδα, του έγραψα στο twitter και μου είπε να κερδίσω το βραβείο.

Αυτό το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αλλά μπαίνοντας στην σεζόν απλώς έπαιζα σκληρά έχοντας για πρώτη φορά προπονητή τον Μπουντενχόλζερ και συμπαίκτες τον Λόπεζ, τον Κόνατον, τον Μπλέντσο. Είχαμε απίστευτη χημεία και άρχισε κουβέντα ότι πάω για το βραβείο και άρχισαν να γίνονται ανταγωνιστικοί. Εγώ ήμουν χαρούμενος που απλώς βρισκόμουν στην συζήτηση.

Ήρθα από το πουθενά ξέρεις. Όταν μπήκα στο NBA μου είπαν να πάω στην G-League, ότι είμαι πολύ αδύνατος για να παίξω στην λίγκα, ότι δεν θα άντεχα, να πάω πίσω στην Ελλάδα και 6-7 χρόνια μετά ο Κόμπι μου δίνει πρόκληση και είμαι στην κουβέντα για τον MVP. Εγώ δεν έπρεπε καν να είμαι εδώ, οπότε θα τα δώσω όλα, δεν έχω κάτι να χάσω. Έπαιξα σκληρά, έπαιξα για να νικήσω και ο Θεός με ευλόγησε να κερδίσω το βραβείο.

Όταν νιώσεις κάτι τέτοιο θες να το ξαναζήσεις. Την επόμενη χρονιά έπρεπε να είμαι καλύτερος. Να δουλέψω στο παιχνίδι μου, να γυαλίσω τα όπλα μου. Να κάνω την ομάδα μου καλύτερη. Επέστρεψα έτσι και παίξαμε 60 παιχνίδια. Έγινε αυτό με την φούσκα. Είχαμε ρεκόρ 52-9. Αν δεν συνέβαινε αυτό με την φούσκα ή ο κορονοϊός θα μιλούσαμε διαφορετικα. Ίσως παίρναμε το πρωτάθλημα. Είναι εντάξει.

Ήρθα λοιπόν με την νοοτροπία ότι οι συμπαίκτες μου περιμένουν κάθε μέρα από εμένα να είμαι σπουδαίος. Οι σπουδαίοι δεν βαριούνται ποτέ. Δεν γίνεται να βαρεθώ να κάνω τα απλά πράγματα. Μπόρεσα να κερδίσω δεύτερο βραβείο. Από τότε είμαι πάντα στην συζήτηση για το βραβείο του MVP. Δεν θέλω να ασχολούμαι όμως με αυτό πια”.

Για την νέα γενιά και την συμβουλή που έχει να δώσει: “Για κάθε παίκτη όμως εκεί έξω, παίξε σωστά το παιχνίδι. Η νέα γενιά κοιτάζει τα social media και τι λένε για αυτούς. Αυτή δεν είναι η πραγματικότητα όμως, δεν είναι αληθινό αυτό. Όταν πηγαίνω τα παιδιά μου στο σχολείο κανείς δεν μου λέει ότι έχασα 7-8 βολές. Ο δάσκαλος, οι γονείς δεν μου το λένε αυτό.

Δεν είναι αυτός ο πραγματικός κόσμος. Αν πάω στα social media με κάνουν και νιώθω σαν να είμαι σκουπίδι. Δεν έχει σημασία τι λένε στα social media για σένα. Όταν λένε καλά πράγματα για εσένα, δεν είσαι τόσο καλός. Όταν λένε άσχημα πράγματα για εσένα, δεν είσαι τόσο κακός. Απλώς συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις. Να είσαι ανταγωνιστικός και, αν μείνεις στην πορεία σου, θα συμβούν καλά πράγματα.

Βλέπω αγώνες. Δεν βλέπω highlights. Η νέα γενιά βλέπει highlights και mixtape. Εγώ κοιτάζω εμένα, το σουτ μου, τις πάσες που δεν βλέπω και έπρεπε να δω. Τέτοια πράγματα παρακολουθώ”.

Για την εικόνα των Μπακς“Πρέπει να είμαστε επιθετικοί. Αμυντικά και επιθετικά. Στην επίθεση πρέπει να ανοίγουμε το γήπεδο, να βάζουμε σουτ. Θέλουμε τους σουτέρ να σουτάρουν, τους ψηλούς να πηγαίνουν στα ριμπάουντ. Το κάνει εύκολο για εμάς. Όλα ξεκινούν από την άμυνά μας όμως. Αν παίξουμε άμυνα και τρέξουμε, ανοίξουμε το γήπεδο είμαστε εντάξει. Αν δεχθούμε καλάθι, είναι πιο δύσκολο κόντρα σε οργανωμένη άμυνα. Η άμυνά μας κάνει καλύτερα την επίθεσή μας”.

Για το τι άλλαξε μετά το All Star Break και οι Μπακς εμφανίζονται βελτιωμένοι“Η εμπιστοσύνη. Τις τελευταίες 6-7 μέρες σκεφτήκαμε τι θέλουν οι προπονητές και η ομάδα από εμάς. Μιλήσαμε για τους ρόλους μας. Ότι πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα, να είμαστε πιο επιθετικοί, να σουτάρουμε καλύτερα. Όλοι έχουν τον ρόλο τους και πρέπει ο ένας να κρατάει τον άλλο ταπεινό.

Ξεκουραστήκαμε πνευματικά και σωματικά. Ήταν δύσκολη σεζόν για όλους, αλλά επιστρέψαμε και πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε”.

Για την άμυνα των Μπακς“Κάποιες φορές βγαίνουμε στο παρκέ και δεν αγγίζουμε τους αντιπάλους μας και τους αφήνουμε να κάνουν ό,τι θέλουν. Πρέπει να παίζουμε δυνατά. Να κάνουμε τους αντιπάλους να μας νιώθουν. Αυτός που κάνει αλλαγή στο σκριν να βάλει το χέρι του στον αντίπαλό του. Να τον νιώσει. Δουλεύουμε σε αυτά., Δεν το κάνουμε όλη την ώρα, αλλά σήμερα παίξαμε δυνατά. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι όμως

Για την νέα καλή εμφάνιση του Πόρτις: “Παίζει καλά. Είναι εκεί τώρα. Ξέρω ότι με ακούει. Απλώς παίζει. Νιώθει καλά. Κάποιες μέρες θα σκοράρεις, κάποιες όχι, αλλά το βασικό είναι να είσαι επιθετικός. Αισθάνομαι ότι στα 10 τελευταία ματς έχει ανέβει.

Σε άλλα ματς θα έχει 10, σε άλλα 21 όπως σήμερα, σε άλλα 30. Χρειαζόμαστε από αυτόν να τα κάνει αυτά κάθε βράδυ. Να παίζει επιθετικά σε άμυνα και επίθεση, να κυκλοφορεί την μπάλα, να αμύνεται. Έτσι όπως παίζει η αντίπαλη άμυνα, θα είναι ελεύθερος, είτε στην περιφέρεια, είτε κάτω από το καλάθι. Αυτά τα πράγματα θα έρθουν. Όση περισσότερη ενέργεια βγάζει, τόσα περισσότερα πράγματα θα του έρχονται. Αισθάνομαι ότι το έχει κάνει στα τελευταία παιχνίδια και απλώς παίζει”.

Για τον Πατ Κόνατον: “Είναι από τους πιο έξυπνους παίκτες στην ομάδα. Όταν παίζει καλά, η ενέργειά του είναι μεταδοτική. Οταν κυκλοφορεί την μπάλα, παίρνει την σωστή απόφαση, σουτάρει, πασάρει, είναι τόσο έξυπνος που είναι μεταδοτικό. Δεν το κάνουν πολλοί αυτό και ο Πατ είναι ένας από αυτούς τους παίκτες.

Στα τελευταία ματς έχει κάνει κάποια καρφώματα. Πριν από μερικές εβδομάδες του κάναμε πλάκα λέγοντας ότι δεν καρφώνει πια και έμοιαζε με τον Κάιλ Κόρβερ. Οπότε πρέπει να επιστρέψει στον διαγωνισμό καρφωμάτων. Επέστρεψε όμως. Έχασε ένα κάρφωμα σήμερα, αλλά επέστρεψε”.