Ο ποδοσφαιριστής και αρχηγός της Ομόνοιας Αραδίππου, Σέργιος Αβραάμ μίλησε στο balla.com.cy για την πορεία της ομάδας του που είναι στη κορυφή και τη διεκδίκηση την ανόδου. Αναφέρθηκε στην δική του βοήθεια στην ομάδα ως αρχηγός, στον κόσμο αλλά και στο μήνυμα που περνάει καθημερινά ο προπονητής, Πέδρο Μαρτίνς.

Για τη νίκη κόντρα στην Αγία Νάπα που επανάφερε την ομάδα στην κορυφή:
«Πριν το παιχνίδι ξέραμε τη δυσκολία του και γι’ αυτό η νίκη ήταν μονόδρομος. Παρουσιάστηκε σοβαροί, σκοράραμε δυο γκολ και ήρθε η νίκη. Το άγχος είναι λογικό στο δεύτερο μισό λόγω του ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα».

Πως βλέπεις την «μάχη» της ανόδου στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, η ομάδα σου είναι αήττητη με 3 νίκες και 2 ισοπαλίες;
«Είναι πολύ νωρίς αφού όλες οι ομάδες είναι κοντά βαθμολογικά. Σε δύο τρία παιχνίδια θα μπορέσει να κριθεί κάτι εάν κάποια ομάδα πάρει συνεχόμενες νίκες. Όλες οι ομάδες του Α’ ομίλου που είμαστε στα ψηλά χάσαμε πόντους όπως και εμείς με τον ΑΣΙΛ. Αυτό έγινε γιατί οι πιθανότητες τους ήταν αρκετές ειδικότερα τις πρώτες αγωνιστικές για να πιστέψουν έστω και λίγο για την άνοδο».

Πιστεύεις ότι θα διεκδικήσει κάποια άλλη ομάδα εκτός από τις 4 πρώτες αυτή τη στιγμή;
«Πιστεύω ότι η FREEDOM24 ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα έχει την τελευταία της ευκαιρία με τον Ολυμπιακό. Η διαφορά θα αυξηθεί και θα είναι δύσκολο εάν χάσει»

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει η Ομόνοια Αραδίππου στη συνέχεια για να πάρει την άνοδο στο τέλος;
«Το πιο σημαντικό είναι ότι όταν δεν χάνεις να παίρνεις και τον βαθμό. Στα τελευταία 15 ματς αυτό κάναμε και βοήθησε στην ψυχολογία. Ειδικότερα στην έδρα μας με το κόσμο μας πρέπει να το εκμεταλλευόμαστε. Δεν πρέπει να αγχωνόμαστε και να σκεφτόμαστε την άνοδο γιατί θα έχουμε προβλήματα με την διαχείριση των αγώνων».

Αναφέρθηκες στον κόσμο που είναι στο πλευρό της ομάδας, σας βοηθάει αυτή η στήριξη;
«Σίγουρα μας βοηθά αφού όταν έχεις 800-900 φιλάθλους να φωνάζουν είναι ένα επιπλέον κίνητρο. Είναι κάτι το οποίο δεν είχαμε στα προηγούμενα χρόνια λόγω του ότι δεν είχε καλή πορεία η ομάδα».

Ποια είναι η συμβουλή του προπονητή σας, Πέδρο Μαρτίνς για τη δύσκολη συνέχεια και γενικότερα σε αυτή την περίοδο των συνεχόμενων ντέρμπι;
«Πρώτη φορά βλέπω ένα προπονητή σε αυτή την κατηγορία να μην εφησυχάζετέ και να μην αφήνει τίποτα στην τύχη. Πάντα σου εξηγεί ότι δεν υπάρχει υποτίμηση γι’ αυτό και στα παιχνίδια το δείχνουμε. Δουλεύουμε κάθε εβδομάδα για το κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. Θέλει όλοι οι παίκτες να είναι εκεί πανέτοιμοι ανεξαιρέτως και μαζί με την ποιότητα που έχουμε είναι ένας συνδυασμός που φέρνει τις επιτυχίες».

Για την δική του παρουσία αφού μετράει 8 γκολ φέτος εκ των οποίων τα 4 είναι στην β’ φάση:
«Είχα ένα τραυματισμό στην αρχή και στη συνέχεια επανήλθα. Οι συμπαίκτες μου με στηρίζουν στην προσπάθεια που κάνω εγώ μαζί τους. Προσπαθώ να πω σε όλους ως αρχηγός ότι η άνοδος θα γραφτεί στην ιστορία της ομάδας αφού το προσπαθεί εδώ και σχεδόν 30 χρόνια. Η νοοτροπία έχει περάσει αφού κάποιοι είναι χωριανοί και οι Κύπριοι μαζί το περάσαμε και στους ξένους».

Σόλωνας Κύπρου