Εκτός κινδύνου και σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο το είκοσι μηνών αγοράκι που διαγνώσθηκε με ιλαρά.

Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ALPHA ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, Αβραάμ Ηλία, ανέφερε ότι το μικρό αγοράκι δεν είχε κάνει το εμβόλιο για την ιλάρα, όπως έπρεπε.

Το ίδιο εισήχθη χθες, Τρίτη, στο νοσηλευτήριο με υψηλό πυρετό, ανορεξία και εξάνθημα.

«Ήταν ένα παιδάκι 20 μηνών αγόρι, το οποίο δεν είχε κάνει το εμβόλιο για την ιλαρά, όπως έπρεπε να το κάνει. Η πρώτη δόση, συνήθως, γίνεται στην ηλικία των 12 μηνών.»

Ο Δρ. Ηλία τόνισε ότι υπάρχει μια ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα της Ευρώπης, λόγω μια αυξητικής τάσης στα περιστατικά ιλαράς. «Πέρυσι είχαν καταγραφεί πέραν των 50.000 περιστατικών και αναφέρονται 10 θάνατοι στην Ευρώπη», προσέθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι είναι νόσημα για το οποίο υπάρχει αποτελεσματικό εμβόλιο.

«Η πανδημία σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει καθυστερήσει τον εμβολιασμό των παιδιών ή ακόμη και τον έχει αναβάλλει τον εμβολιασμό.»

Καταλήγοντας, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής απέδωσε την έξαρση της ιλαράς στην Ευρώπη, στη μεγάλη μετακίνηση πληθυσμών από χώρες όπου δεν έχουν υψηλή εμβολιαστική κάλυψη.

ΠΗΓΗ: ALPHANEWS.LIVE