Σε «μύλο» έχει μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ λίγες μόλις ώρες μετά τη δημοσιοποίηση από τον Στέφανο Κασσελάκη του ερωτηματολογίου στο iSYRIZA που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγή ονόματος και λογοτύπου στο κόμμα, πέντε μέρες μάλιστα πριν το συνέδριο.
Ακολούθησαν πύρινες δηλώσεις από εξέχοντα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία άδειαζαν τον πρόεδρο του κόμματος, όπως η κυρία Γεροβασίλη και οι Σπίρτζης και Ρήγας και μία απάντηση της γραμματέως της ΚΟ, κυρίας Τζάκρη η οποία μιλά για αρχηγίσκους.
Λίγη ώρα αργότερα με ανάρτησή του στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε καλώντας όλους να μπουν στο ερωτηματολόγιο προκειμένου να «να ενισχύσουν τη μόνη εναλλακτική στην κυβερνητική δυστοπία, και να στηρίξουν την προσπάθειά μου». «Ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μάς φωνάζει “αλλάξτε τα όλα”», τονίζει στην ανάρτηση – απάντηση του ο Στέφανος Κασσελάκης.
«Παροτρύνω όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο», τονίζει και προσθέτει πως «οι απαντήσεις σας θα είναι αρωγός και για εμένα και για τα Όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας. Δε μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας».