Για απόλυτες συγκλίσεις αλλά και κοινούς στόχους και κοινές επιδιώξεις με τα κοινοβουλευτικά κόμματα σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ) έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του το βράδυ της Τρίτης στο περιθώριο των εγκαινίων έκθεσης φωτογραφίας του Άδωνη Χριστοφόρου και κληθείς να προβεί σε μια αποτίμηση της σημερινής σύσκεψης στο Προεδρικό με τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως ήταν μια πάρα πολύ καλή συνάντηση κατά την οποία υπήρξε ανταλλαγή απόψεων. «Υπάρχουν κοινοί στόχοι με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, να εργαστούμε, να πράξουμε ότι είναι δυνατόν».

Πρόσθεσε ότι χρειάζεται επίσης και η συνεργασία των υφιστάμενων δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων έτσι ώστε να έχουμε μια πετυχημένη υλοποίηση της μεταρρύθμισης της ΤΑ. «Ενδεχόμενες προκλήσεις, προβλήματα που θα προκύψουν είναι κάτι που τόσο εμείς ως εκτελεστική εξουσία αλλά και από πλευράς νομοθετικής εξουσίας υπάρχει θέληση και είμαστε εδώ για να τα επιλύσουμε», τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει την απουσία της Προέδρου του ΔΗΣΥ Αννλίτας Δημητρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως «αναγάγουμε ένα θέμα (σε μείζον) ενώ δεν υπάρχει καν θέμα», και σημείωσε ότι «η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σίγουρα είχε άλλες υποχρεώσεις και δεν μπορούσε να παραστεί». Υπέδειξε ότι εκπρόσωπος της κ. Δημητρίου συμμετείχε στη συνάντηση και πως ως εκ τούτου «δεν θα πρέπει να συζητούμε ένα θέμα το οποίο πραγματικά δεν υπάρχει».

Σε ερώτηση αν οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να αναμένονται μετά τις εκλογές στην ΤΑ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε πως σίγουρα πριν τις εκλογές δεν θα υπάρξουν οι οποιεσδήποτε αλλαγές που θα επηρεάζουν τη φιλοσοφία της μεταρρύθμισης με οποιοδήποτε τρόπο. «Μετά μακάρι να μην υπάρξουν προκλήσεις και προβλήματα και δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Αν υπάρξουν σίγουρα είμαστε εδώ για να τις αντιμετωπίσουμε», είπε.

Ο Πρόεδρος επεσήμανε στο πλαίσιο αυτό πως σε κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση, όπως για παράδειγμα στο ΓεΣΥ, στη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης όπου ήδη διαπιστώνονται κάποιες προκλήσεις, «είμαστε», όπως είπε, «εδώ για να τις αντιμετωπίσουμε».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν συγκλίσεις με τα κόμματα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για «απόλυτες συγκλίσεις», αλλά και για «κοινούς στόχους και κοινές επιδιώξεις» για τους οποίους εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επιτευχθούν μέσα από τη συλλογική αυτή προσπάθεια.

ΠΗΓΗ: Sigmalive.com