Με το«καλησπέρα» οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν ανοιχτό κι επιθετικό ποδόσφαιρο στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 23ης αγωνιστικής στη Super League.

Μόλις στο 3΄ο Παναιτωλικός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ντίας έκλεψε την μπάλα πάτησε περιοχή κι εκτέλεσε, αλλά ο Γραμματικάκης απέκρουσε τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο χρόνο.

Οι γηπεδούχοι«απάντησαν» στο 10΄με τον Μπαρτόλο να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή και να σουτάρει από θέση βολής χωρίς να βρει στόχο.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό με την μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω στις δύο περιοχές.

Γκάφα του Γιαμπλόνσκι, γκολ ο Ντίας (0-1)

Η ομάδα του Αγρινίου αναπάντεχα και σε φάση που δεν…μύριζε γκολ άνοιξε το σκορ στο 42΄. Ο Γιαμπλόνσκι έκανε τραγικό λάθος εκτός περιοχής ο Ντίας έκλεψε την μπάλα πάτησε περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Ισοφάριση (1-1) με τον Μιριτέλο

Οι Αρκάδες ξεπέρασαν αστραπιαία το σοκ του γκολ από πλευράς Παναιτωλικού και έφτασαν στην ισοφάριση (1-1) στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του α΄ημιχρόνου.

Κόρνερ του Καλτσά ο Μιριτέλο εντελώς ξεμαρκάριστος (!) με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής βρήκε δίχτυα (1-1).

Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα στο 51΄. Έπειτα από λάθος των αμυντικών του Παναιτωλικού ο Κρεσπί μπήκε στην περιοχή κι αστόχησε υπό την πίεση του Οικονόμου.

Νέα καλή στιγμή για την ομάδα της Τρίπολης να ζευγαρώσει τα τέρματά της στο 60΄. Μετά από γέμισμα του Μπαρτόλο ο Γιαμπλόνσκι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Γκολ ο Ζουκάνοβιτς (2-1)

Η υπεροχή των γηπεδούχων στο β΄ημίχρονο καρποφόρησε στο 64΄. Ο Καλτσάς εκτέλεσε φάουλ ο Ζουκάνοβιτς με κεφαλιά βρήκε στόχο κι έδωσε το προβάδισμα (2-1) στον Αστέρα.

Στο 71΄ο Στεργιάκης τραυματίστηκε έπειτα από σύγκρουση με τον Καλτσά και ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού αποχώρησε με το φορείο απ΄τον αγωνιστικό χώρο.

Στο 79΄ο Παναιτωλικός πέτυχε γκολ με κοντινό πλασέ του Τορεχόν, ωστόσο το τέρμα δεν μέτρησε αφού ο βοηθός υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Πέδρο και οι γραμμές του VAR υιοθέτησαν την απόφασή του κρίνοντας πως επηρέαζε την φάση.

Γκολ ο Οικονόμου (2-2)

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α΄ημιχρόνου μετά από κόρνερ του Χουάνπι ο Οικονόμου πήρε την κεφαλιά και βρήκε δίχτυα φέροντας το παιχνίδι στα ίσα (2-2).

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναιτωλικός λίγο έλειψε να…κλέψει τη νίκη με τον Ζοάο Πέδρο να βγαίνει φάτσα με την αντίπαλη εστία, ωστόσο άνοιξε το κοντρόλ και ο Γραμματικάκης μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 97΄ο Τσάβες κατέβασε τα ρολά σε πλασέ του Μπαρτόλο μέσα από την περιοχή με τον Αστέρα να χάνει τεράστια ευκαιρία για το 3-2.

Με τον ένα βαθμό που έριξε στο σακούλι ο Αστέρας έφτασε τους 30 και βρίσκεται στο -4 από την έκτη της βαθμολογίας Λαμία χάνοντας έδαφος στο κυνήγι της εξάδας που οδηγεί στα play offs.

O Παναιτωλικός πήρε πολύτιμο βαθμό κι έφτασε τους 19, όντας στο +3 από τις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στη Super League 2.

Ο διαιτητής Κουμπαράκης (Κυκλάδων) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Χουάνπι, Μπρ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Γκος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες (87΄Χουχούμης), Λύρατζης, Γκος (69΄Βαλιέντε), Γιαμπλόνσκι, Μπαρτόλο, Κρεσπί (86΄Παλάσιος), Καλτσάς, Μιριτέλο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Στεργιάκης (77΄Τσάβες), Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε (76΄Πέδρο), Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας,, Πέρες, Χουάνπι, Φρ. Ντουάρτε (66΄Χατζηθεοδωρίδης), Καρέλης (75΄Στάγιτς), Ντίας (84΄Λομονάκο).