Ολυμπιακός και Περιστέρι bwin ρίχνονται στη μάχη του Final 8 του Κυπέλλου (18:00, COSMOTE SPORT 5) στον τρίτο προημιτελικό της διοργάνωσης που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης και στο κλειστό «Δύο Αοράκια», ψάχνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά, εκεί όπου θα συναντήσουν τον νικητή του ζευγαριού Προμηθέας-Πανιώνιος.

Αν και δυσκολεύτηκε στην πρόσφατη εντός έδρας αναμέτρησή του με το Μαρούσι, για τη 18η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, επικράτησε με 93-87 και διεύρυνε το σερί που «τρέχει» σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα, πανηγυρίζοντας την έκτη συνεχόμενη νίκη του. Έτσι, πιστοποίησε την καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ κι σχεδόν έναν μήνα, θέλοντας να κάνει το πρώτο βήμα προς την κατάκτηση του τροπαίου για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

«Είναι μια πρόκληση για εμάς, όπως κάθε διοργάνωση που συμμετέχει ο Ολυμπιακός πρέπει να πηγαίνει μέχρι τέλους και να κερδίσει, αν είναι δυνατόν. Το Περιστέρι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και αυτό έχει αποδειχθεί από τις συνεχόμενες νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και τις ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις. Είναι μια ομάδα που παίζει σκληρά, έχει αρχές στο παιχνίδι της. Αν δεν κάνω λάθος είναι 3ο στην βαθμολογία. Οπότε με βάσει αυτό είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Με βάση αυτό δεν θα έχουμε εύκολο έργο. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι θα γίνει μετά από αυτό το ματς», δήλωσε ενόψει της αναμέτρησης ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Μιλουτίνοφ, όπως επίσης και τους ΜακΚίσικΣίκμα, τους οποίους επέλεξε να αφήσει εκτός λίστας.

Από την άλλη, το Περιστέρι bwin έρχεται στον αποψινό προημιτελικό έχοντας την ταμπέλα του αουτσάιντερ, αλλά έχει βρει τα πατήματά του τον τελευταίο καιρό και δείχνει ικανό να βάλει δύσκολα στους «ερυθρόλευκους». Μπορεί να έχει ξεκινήσει με τρεις ήττες στα ισάριθμα παιχνίδια του για τη φάση των «16» του BCL, όμως έχει βελτιώσει εμφανώς την αγωνιστική του εικόνα μετά το μέτριο ξεκίνημά του στη σεζόν, τρέχοντας νικηφόρο σερί πέντε αγώνων στο πρωτάθλημα. Την περασμένη Κυριακή (11/2), πέρασε με άνετο διπλό από το Λαύριο, έχοντας για κορυφαίους σκόρερ τους Μήτρου-Λονγκ και Ράγκλαντ, ενώ η αλλαγή του Χαντς με τον Λοβ στο ρόστερ, αποδεικνύεται ευεργετική για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη.

«Παίζουμε ένα παιχνίδι νοκ άουτ απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Είναι το δεύτερο παιχνίδι νοκ άουτ που παίζουμε φέτος απέναντι στον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι για να έχεις αρκετές πιθανότητες να κερδίσεις ένα τέτοιο ματς, πρέπει να έχεις για 40 λεπτά πάρα πολύ καλή απόδοση. Να μην έχεις κενά διαστήματα. Επειδή η βάση μας είναι η άμυνα και όλα τα θετικά αποτελέσματα τα έχουμε πάρει κυρίως μέσα από την άμυνα μας, πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί. Να παίξουμε πολύ καλή άμυνα σε όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ελπίζω να βρεθούμε σε μια πολύ καλή επιθετική βραδιά, έτσι ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες μας για μια νίκη απέναντι σ’ έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο», δήλωσε ενόψει της αναμέτρησης ο πολύπειρος Βασίλης Ξανθόπουλος.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στον τελικό του περσινού Κυπέλλου, πριν από σχεδόν έναν χρόνο στο ίδιο γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει τη νίκη με το επιβλητικό 85-57 και να κατακτά το πολυπόθητο τρόπαιο, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν και στις δύο φορές που αντιμετώπισαν το Περιστέρι bwin για τη φετινή σεζόν, επικρατώντας με 84-64 στη Ρόδο για το Σούπερ Καπ και με 87-74 στο ΣΕΦ για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και τα ζευγαρώματα μέχρι τον τελικό:

Προημιτελικοί

15/2, 18:00 Παναθηναϊκός AKTOR – ΑΕΚ Betsson 79-72

15/2, 21:00 ΠΑΟΚ – Άρης 74-76

16/2, 18:00 Ολυμπιακός – Περιστέρι bwin (3)

16/2, 21:00 Προμηθέας Πάτρας – Πανιώνιος (4)

Ημιτελικοί (17/2)

18:00 Παναθηναϊκός-Άρης (5)

21:00 Νικητής 3-Νικητής 4 (6)

Τελικός (18/2)

19:00 Νικητής 5-Νικητής 6